TORNAR

Patrimoni i Carnestoltes al Museu de la Pell

Les jornades porten per títol 'Parlem de Patrimoni' i 'Posa't a punt per Carnestoltes'

cultura
Dijous, 9 febrer 2012. 12:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Museu de la Pell acull aquest divendres un cicle sobre patrimoni i, diumenge, el taller de màscares 'Posa't a punt per Carnestoltes'. Els dos actes són gratuïts i estan oberts a tothom.

Màscares per carnestoltes

El taller d'arqueologia està format per un cicle de conferències

La primera xerrada, que té lloc aquest divendres a partir de les 7 del vespre, tracta sobre la restauració de material arqueològic del Museu que s’ha fet al Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya.

El Cicle 'Parlem de patrimoni', a càrrec de Ma Àngels Jorba, comprèn dues conferències més: La pell en el món de l’orgueneria, a càrrec d’Ulrich Franck del prestigiós taller Gerhard Grenzing, el qual restaurà l’orgue de Santa Maria d’Igualada (9 de març), i Criteris del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya (mNACTEC) en la conservació i restauració dels objectes científics i tècnics (13 d’abril) de la mà de Mercè Gual, cap de restauració del mNACTEC.

El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia compta amb un fons de ceràmica arqueològica provinent de nombrosos jaciments de la comarca. Des de fa anys existeix una estreta col·laboració entre el Museu i el Centre de Restauració de Béns Mobles de Catalunya (CRBMC) per dur a terme les intervencions que requereixen alguns d’aquests objectes.

El Centre fa 30 anys que desenvolupa la coordinació de les tasques de restauració d’elements arqueològics en estreta relació amb el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya, i també d’objectes procedents de museus que custodien patrimoni arqueològic. Un dels més destacables del Museu intervingut al Centre és la gerreta ibera, del s. II aC, procedent del jaciment de la Joncosa,(Jorba), fabricada amb ceràmica grisa, a torn, que conserva el text més llarg que es coneix en escriptura ibera sobre ceràmica.

En la conferència, Ma Àngels Jorba, coordinadora de conservació i restauració de material arqueològic del CRBMC, explicarà el recorregut d’aquesta ceràmica i d’altres objectes anoiencs pel Centre, resseguint els processos de conservació i de restauració realitzats.

Posa’t a punt per Carnestoltes

Idear la pròpia disfressa de Carnaval i confeccionar-la a casa pot donar alguns maldecaps però també molta satisfacció a l’hora de lluir-la. I com que uns dels elements més vistosos d’aquesta festa són les màscares, el Museu ha programat per al diumenge 12 de febrer a les 12 del migdia un taller, perquè els més petits de la casa puguin fer-se la màscara més adient ajudats pels seus pares.

Serà un taller on caldrà retallar, encolar, folrar, pintar i arromangar-se per fer de cartrons i papers una carota mentre gaudim de la seva creació compartida per xics i grans. Aquest taller gratuït estarà conduït per Anna Just, experta tallerista d’expressió plàstica. L’aforament és limitat: podeu fer prereserva trucant al telèfon del Museu 93 804 67 52.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.