TORNAR
PUBLICITAT

Pere Arquillé protagonitza 'Primer amor' al teatre de l'Ateneu

Premi ciutat de Barcelona de Teatre

cultura
Dimecres, 16 febrer 2011. 09:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Teatre Municipal l’Ateneu acull una de les millors interpretacions teatrals de la temporada. L’espectacle Primer amor de Samuel Beckett, protagonitzat per Pere Arquillué es podrà veure aquest diumenge, a les 7 de la tarda. anoiadiari·cat sorteja dues entrades dobles. Participa-hi!

Pere Arquillué

El jurat format per Salvador Sunyer, Marcos Ordóñez, Toni Casares, Carme Portaceli i Anna Lizaran ha atorgar per majoria el Premi Ciutat de Barcelona de Teatre a Pere Arquillué, per la seva interpretació a les obres Primer amor de Samuel Beckett i Vida privada de Josep Maria de Sagarra. L’actor va rebre el guardó el dimarts dia 15 de febrer en un solemne acte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona

Primer amor

Pere Arquillué protagonitza en solitari una peça a mig camí entre la comicitat i el patetisme, entre l’humor i la tragèdia. Hem de riure o hem de plorar davant de la monstruositat descripció del primer (i únic) amor del protagonista d’aquesta peça? Beckett ens col•loca en aquesta obra, escrita l’any 1946, davant d’una història d’humor tràgic. Pere Arquillué encarna un ésser torturat, un home expulsat de casa seva en morir el seu pare, que potser s’estima per un moment la prostituta que el sedueix però que, si es lliura a l’amor, és només per poder-se’l treure aviat del cap. Àlex Ollé i Miquel Górriz signen la direcció d’una peça en la qual, com en d’altres creacions de Beckett, el que escoltem ens mou el riure i el que no se’ns diu... ens omple d’horror. La versió de José Sanchís Sinisterra ha estat traduïda per Anna Soler.

Samuel Beckett

Samuel Barclay Beckett fou escriptor d’obres teatrals, novel•lista i poeta irlandès. Fou una figura clau de l’anomenat teatre de l’absurd, com a tal, un dels escriptors més influents del seu temps. Les obres de Beckett són fonamentalment minimalistes i profundament pessimistes quant a la naturalesa i l’home, tot i que aquest pessimisme es veu compensat amb un gran sentit de l’humor. També experimentà amb el llenguatge fins a deixar-lo nu del tot, fet que originà una prosa austera i disciplinada. És destacada la seva influència en dramaturgs posteriors per l’impacte de la seva prosa, sobretot ens aquells escriptors que s’emmarcaren en la tradició de l’absurd.

Aquest espectacle s’inclou al programa Cultura en Gira, coordinat per la Subdirecció General de Difusió Artística de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de reforçar l’activitat cultural dels municipis i garantir l’accés dels ciutadans i ciutadanes de tot el territori a espectacles, concerts i exposicions professionals de qualitat. També compta amb el suport de l’Oficina de Difusió Artística de la Diputació de Barcelona.

Venda d’entrades a la taquilla:

Les entrades tenen un preu de 18 i 15 €.

El dissabte dia 19 de febrer de 19 a 21 h., i el mateix dia de la funció, dues hores abans de l’inici de l’espectacle. També es poden comprar al servei Telentrada de CatalunyaCaixa, per telèfon al 902101212.

Descomptes

20% descompte les persones que disposin del carnet d’estudiant, del carnet de Família Nombrosa, carnet de soci de TR3SC, els menors de 26 anys, carnet d’espectador del Teatre de l’Aurora, socis de l’Ateneu Igualadí i grups organitzats a partir de 15 persones. 25% persones majors de 65 anys, jubilats o aturats

Aquests descomptes únicament s’aplicaran en horari de venda anticipada a les taquilles del Teatre Municipal l’Ateneu, i per aquells espectacles de programació pròpia. En cap cas els descomptes seran acumulables. Es podrà requerir a l’entrada del recinte la pertinença al col·lectiu amb dret a descompte.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.