//Plugins sense CDN ?>
Una retrospectiva de la repressió contra la llengua catalana en l'àmbit escolar al llarg de la història. La farà Pere Mayans, un prolífic autor que ha escrit nombrosos llibres i articles sobre el nostre idioma al llarg de la història.
La vigília de la Diada, dimarts 10, a les 8 de la tarda a la Biblioteca El Safareig una xerrada a càrrec del filòleg mataroní, amb arrels capelladines, Pere Mayans Balcells. Aquest any Pere Mayans ha escrit el llibre 'Cròniques negres del català a l'escola', on fa conèixer els atacs que ha rebut la nostra llengua a l'escola de Catalunya, del País Valencià, de les Illes Balears i Pitiüses, de la Catalunya Nord, de la Franja, de l'Alguer i, fins i tot, d'Andorra.
Mayans és cap del Servei de Suports i Recursos Lingüístics del Departament d'Educació. Ha escrit els llibres 'Redescobrim els Països Catalans', 'CAT-llengua i societat dels Països Catalans' i 'Redescobrir l'Alguer'. També d'articles sobre els Països Catalans -bàsicament de sociolingüística i de didàctica de la llengua- i d'altres minories lingüístiques del món -ladins, quítxues, sards, occitans... També és autor de diverses guies de lectura per a l'alumnat de secundària i de materials didàctics per a treballar la diversitat lingüística (CIEMEN, Casa de les Llengües). A Capellades, Mayans parlarà sobre com l'escola, junt amb els mitjans de comunicació, s'ha convertit en l'epicentre polític de lluita contra la utilització del català, per part d'alguns partits polítics i grups d'opinió.