//Plugins sense CDN ?>
El llibre sobre l'1 d'octubre que van escriure amb només un mes la periodista igualadina Laia Vicens i el seu company de política del diari Ara, Xavi Tedó, suma ja 25.000 exemplars venuts. "Operació Urnes" es va publicar a principis de desembre, dos mesos després del referèndum, i ja va per la setena edició. Aquest dissabte la jove igualadina el va presentar a casa, i el Foment d'Igualada va omplir-se per conèixer els detalls del viatge que van fer les urnes des de la Xina, fins a les meses dels col·legis electorals.
El Lluís, protagonista d'"Operació Urnes", un dels artífexs del referèndum i qui va pagar els 100.000 euros per les 10.000 urnes que van arribar des de la Xina fins al port de Marsella va centrar la presentació del llibre, aquest dissabte a la tarda al Foment d'Igualada. La periodista igualadina del diari Ara, Laia Vicens, que l'ha escrit a quatre mans amb el seu company de la secció de política Xavi Tedó, va presentar a la capital de l'Anoia un veritable èxit editorial, que amb poc més de dos mesos ha venut 25.000 exemplars i que encarrila la setena edició.
Vicens i Tedó van escriure "Operació Urnes" amb només un mes i una setmana, després de publicar un article sobre alguns detalls amagats del referèndum l'endemà mateix de l'1 d'octubre. El Lluís, el nom fictici del màxim exponent de l'estructura que va permetre esquivar la pressió dels serveis d'intel·ligència per impedir el referèndum, va contactar els periodistes després de llegir l'article. De la conversa, i de les entrevistes a desenes de persones igualment implicades en el referèndum, en va sortir el llibre que desgrana el viatge de les urnes fins a Catalunya. Com van sortir de la Xina, arribar al port de Marsella, arribar a vuit magatzems catalans gràcies a l'esforç de particulars i distribuir-se arreu del país amb una estratègia molt ben travada i basada en la confiança, la discreció i el desconeixement del funcionament de l'organització. Un Foment ple de gom a gom va seguir les paraules de la Laia Vicens, que també va explicar la mirada igualadina que té el llibre, amb entrevistes a diversos organitzadors del referèndum a la ciutat.