//Plugins sense CDN ?>
El procés d'elaboració de l'oli té una llarga tradició a Piera i novament l'Ajuntament organitza una jornada festiva per donar a conèixer aquesta part de la seva història. Aquest diumenge 24 tindrà lloc una jornada de tallers i visites als molins per mostrar a la ciutadania com sorgeix l'anomenat aquest producte.
Un any més, Piera viurà la Festa de la Rosta, amb activitats diverses que pretenen donar a conèixer les característiques de l'oli i el seu procés d'elaboració. L'esdeveniment se celebrarà diumenge 24 de novembre a partir de les 10. Com en anteriors edicions, els molins de Cal Sadurní i Cal Nasi obriran les seves portes per a rebre la visita de pierencs i pierenques que podran conèixer, de mans d'experts, com s'elabora l'oli i seguidament gaudir d'un esmorzar popular amb pa torrat, oli nou i botifarra.
Entre les novetats que ha introduït la Regidoria de Turisme, els tallers per a infants i adults que volen donar a conèixer algunes varietats d'oli. Així, al molí de Cal Sadurní es podrà gaudir d'un taller gurmet per adults, on es podran conèixer i tastar les diferents singularitats dels olis del Montserratí acompanyats de productes de l'horta. Al mateix temps, al molí de Cal Nasi, els infants podran aprendre i conèixer les diferents varietats, tastant-les acompanyades de pa i xocolata. Pel que fa als horaris dels tallers, es faran dos torns: un a les 11 i l'altre a 2/4 d'1. En el cas dels infants, els torns aniran en funció de l'edat, amb un primer torn per a nens i nenes de 5 a 7 anys, i un segon torn per a nens i nenes de 8 a 10 anys. Per poder participar en aquests tallers s'ha de fer una inscripció prèvia enviant un correu electrònic a l'adreça festarosta@visitapiera.cat.