TORNAR

El plàstic com a objecte artístic, en una exposició al Museu de la Pell

Aquest divendres s’inaugura la mostra ”Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?”,

cultura
Dimecres, 20 octubre 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

"Plàstic. Genial o pervers, tu com ho veus?" és el nom de la mostra produïda pel Museu de la Vida Rural de l'Espluga de Francolí i que des d'aquest divendres i fins al 30 de gener de 2022 es podrà veure al Museu de la Pell d'Igualada. L'exposició proposa als visitants reflexionar sobre el plàstic a partir de les arts visuals.

El projecte explica la història del plàstic, el presenta com un invent genial que ha esdevingut pervers i convida a reflexionar sobre l'ús que en fem en l'actualitat.

D'una banda és genial per la revolució que ha suposat per la vida humana com a material resistent, econòmic, lleuger, impermeable, aïllant i perdurable. També perquè el plàstic indubtablement té avantatges en àmbits com el social, el tecnològic i el mèdic. Però per l'altre és pervers per haver esdevingut una gran amenaça per a l'ecosistema, ja que la major part del plàstic no desapareix, sinó que es descomposa en micropartícules fins al punt d'haver-se trobat, per primera vegada l'any 2018, la presència de microplàstics en la femta humana.

A l'exposició s'hi poden trobar objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn aquest material que interpel·len a les persones visitants. Formen part de la mostra col·lectius i artistes nacionals i internacionals.

La mostra és comissariada per Núria Vila, i compta amb la participació d'una vintena d'artistes locals i internacionals i reuneix objectes, fotografies, vídeos i instal·lacions artístiques entorn del plàstic que interpel·len i pregunten constantment al visitant: "Tu, com ho veus?". Hi intervenen veus joves i grans, del món de l'art, la ciència, l'arquitectura, el disseny, el cinema, la filosofia i l'educació però, sobretot, hi participa tothom que la visiti, aportant la seva opinió i co-creant així el relat final. Al llarg d'aquests mesos, l'exposició serà l'eix de tot un seguit d'activitats paral·leles i d'una proposta per a centres educatius.

L'exposició fa dialogar el plàstic amb elements característics del territori on s'instal·la. En el cas d'Igualada, a l'exposició, es podrà contemplar diferents objectes de pell, de la col·lecció del Museu, que avui en dia podem trobar confeccionats amb plàstic. També es podrà comprovar com la indústria tèxtil utilitza el plàstic en la seva cadena de producció i com la sostenibilitat ha entrat en la cadena de valor en la indústria de la pell.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.