TORNAR

Poch dóna una pintura de gran format al patrimoni d’Igualada

L’obra del pintor igualadí ampliarà el fons del Museu Comarcal

cultura
Dimecres, 15 juny 2011. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El pintor igualadí Gabriel Poch i Sabarich, conegut artísticament com a Poc, ha ofert gratuïtament el quadre De l’ARStronauta a l’homínid. Passeig de la utopia a l’Ajuntament d’Igualada perquè formi part del patrimoni de la ciutat. L’obra, de grans dimensions, s’exposarà en un equipament públic i s’inclourà al fons del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia.

Foto de Josep Balcells. Gabriel Poch, Jordi Aymamí i Ernestina Sabarich

Poc, llicenciat en Belles Arts per la Universitat de Barcelona, va realitzar De l’ARStronauta a l’homínid. Passeig de la utopia el 1989. L’obra mesura 2,15 x 2,15 metres, està feta amb pintura acrílica sobre llenç i bastidor i emmarcada en pa daurat de 12 cm. Té una valoració patrimonial estimada de 3.000 euros.

El quadre s’ha exposat al Museu del Castell de Perelada el 1989, al Círculo Ecuestre de Barcelona el 1990, a l’Espace Pierre Cardin de París el 1991, al Museu de Vilafranca del Penedès el 1993, al Palau dels comtes de Santa Coloma de Queralt el 2005 i a la Galeria Efímera Hcop a la plaça de l’Ajuntament d'Igualada el 2008. A nivell bibliogràfic es troba inclòs dins el catàleg del Círculo Ecuestre Expo per a Rotary Club i a la revista de La Veu de

l’Anoia, entre d’altres.

La pintura, que s’instal·larà en un espai municipal, passarà a formar part del fons del Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia, on serà inventariada, catalogada i documentada. Amb aquest quadre, Poc proposa revisar la situació en què es troba la societat i fer un passeig per la utopia, que considera 'real, palpable i rendible ara i aquí'.

L’artista espera que 'la donació d’aquesta obra pictòrica al Museu segueixi essent ‘igualada’ i millorada sense complexos provincians per tots els emprenedors de qualsevol ram de cada nova època i nova generació d’ARStronautes, homínids i utòpics com una normalitat pragmàtica, com el fet necessari de la supervivència deixant petjada generosa als planetes'.

En l’acte de signatura del conveni, l’alcalde sortint d’Igualada, Jordi Aymamí, va manifestar que es tracta d’'un acte d’amor molt singular que demostra l’estimació d’en Poc per la seva ciutat', ja que, segons va observar, l’artista podria haver dut a terme moltes accions amb el quadre i, en canvi, va optar per donar-lo. Per la seva banda, l’aleshores regidora de Cultura, Maria Enrich, va incidir en què 'de mica en mica, s’està aconseguint ampliar el patrimoni de la

ciutat' i en aquest sentit va dir que sobretot hi ajuden els premis de creació artística, que cada cop tenen més nivell.


2 Comentaris

I

ISABEL

15 de juny 2011.10:41h

Respondre

Un bonic acte de generositat, que l’honora
Gràcies Gabriel!

j

jaume rodriguez enrich

igualada

15 de juny 2011.08:10h

Respondre

A Castella ,tenen una dita ”a tal palo tal astilla” i el Gabriel Poch es un digna exemple de com la millor cretaivitat passa de pares a fills .En aquet cas parlem de dos ambita la creativitat... Llegir més empresarial (el pare) que va revoluciona la confeccio delpuntsumanti la pelli l pictorica.dl fil sense oblida la cinematografica del germa
Gracies Gabriel

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.