TORNAR
PUBLICITAT

Els Premis Ciutat d'Igualada es lliuren diumenge, amb un record per a Magí Puig

El Premi d’Honor ’ex aequo’ serà per Josep Elias i Farré i Pepita Jorba Planell

cultura
Dimecres, 20 novembre 2019. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Com sempre, el darrer diumenge de novembre marca la data de la cerimònia dels Premis Ciutat d'Igualada. Una cerimònia que tindrà un record per a persones de relleu en el món de la cultura recentment traspassades com Josep Ramon Gumà, Jordi Fulla o Magí Puig, que tot just fa dos anys rebia el Premi d'Honor.

Tot és a punt per a que aquest diumenge, a 2/4 de 12, el Teatre Municipal l'Ateneu aculli la 24a gala de lliurament dels Premis Ciutat d'Igualada. En el decurs de l'acte es farà públic el veredicte dels premis d'Art Digital Jaume Graells, de Composició Musical Paquita Madriguera, de Compromís Social i Cívic Mossèn Còdol, de Disseny Gaspar Camps, de Fotografia Procopi Llucià, de Poesia Joan Llacuna, d'investigació Jaume Caresmar, i el Premi d'Honor Ciutat d'Igualada. Conduiran l'acte Mireia Guilella i Yannik Ramis. També es lliurarà el Premi d'Honor Ciutat d'Igualada es concedirà 'ex aequo' a dues personalitats destacades en l'àmbit cultural, especialment per la seva implicació en la transmissió del coneixement cultural i musical: Josep Elias i Farré i Pepita Jorba Planell.

El regidor de Promoció Cultural, Pere CampsEl premi honorífic vol reconèixer "una vida de dedicació d'aquelles persones fortament vinculades al batec cultural o de qualsevol dels àmbits socials, intel·lectuals o educatius de la ciutat". Un moment perquè l'Ajuntament i la ciutat els transmetin el seu agraïment. També hi haurà un recordatori pòstum al desaparegut Jordi Fulla, que ens va deixar el passat 16 d'abril a l'edat de 51 anys. Va néixer a Igualada, però molt aviat es va traslladar a Terrassa, on va viure la seva infantesa, tot i que sempre va mantenir un vincle amb la ciutat a través dels seus tiets i avis. Durant molts anys va mostrar la seva obra en exposicions i fires arreu del món. L'acte inclourà, igualment, un record per Magí Puig, que aquest passat mes d'abril moriaa l'edat de 86 anys. Va morir una de les persones sense les quals no s'entén la vida cultural de les darreres set dècades d'Igualada, fundador i impulsor dels estudis d'adoberia i que va obtenir el premi d'Honor Ciutat d'Igualada l'any 2017.

L'acte també inclourà un record per a Josep Ramon Gumà, un dels regidors amb més transcendència dels anys vuitanta a la ciutat d'Igualada. Vinculat als dos darrers mandats del govern de Manuel Miserachs, va ser-ne el regidor de Festes i se'l recorda com un dels arquitectes de l'actual model de Festa Major. Va ser especialment actiu en l'organització de noves activitats i en la promoció de la imatgeria i el bestiari. Promotor de la Flama del Canigó i la Flama de la Llengua, va impulsar el programa Viu les nits d'estiu, que fou la base i l'inici d'Anòlia, el Saló de la Infància, el Consell Comarcal de la Joventut i va donar suport a la creació de festes de barri i, també, del Drac d'Igualada, la Víbria d'Igualada, els Grallers d'Igualada, Diables d'Igualada, Gegants d'Igualada, i grups de nova volada com Gralla, Gallarda, Taral·lirot, etc.

Aquest 2019 hi ha hagut un total de 109 candidatures als premis, distribuïdes entre les diferents convocatòries d'aquesta edició. Els premis amb més participació són el premi de Poesia Joan Llacuna, que enguany representa el 36% de les obres a concurs, igualat pràcticament amb el premi de Fotografia Procopi Llucià, amb el 35%. Ell segueixen en volum d'obres a concurs el premi d'Art Digital Jaume Graells, amb un 13% del total.

En l'apartat musical de la gala, hi haurà l'actuació del Quartet Altimira, que interpretarà obres de Gaspar Cassadó (1897-1966), un dels grans compositors i violoncel·listes del segle XX. Les trajectòries entrellaçades, l'entusiasme per la recerca i les ganes de comunicar són els punts en comú del Quartet Altimira: Maria Florea, violí; Luís Peña, violí; David Andújar, viola; i Mariona Tuset al violoncel. Des del seu inici, el Quartet Altimira sempre ha tingut interès per incorporar en el seu repertori obres oblidades per contribuir així en la tasca d'investigació i divulgació. La formació ha estat reconeguda i premiada al Concurs de música de cambra Mirabent i Magrans de Sitges 2019 (3r premi), Concurs internacional de música de Les Corts 2019 (2n premi), finalistes al
Concurs internacional Paper de Música de Capellades 2016, als Pòdiums de Sant Joan de Vilatorrada 2016, i al Concurs del Festival Internacional de Panticosa 2013 (1r premi). Ha enregistrat per a Catalunya Música i Radio Radicale d'Itàlia.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.