TORNAR

Es presenta el documental sobre les Escoles de l'Ateneu Igualadí

El documental 'L'escola de la meva vida' es presentarà el 10 de març en el marc de l'AUGa

cultura
Dimecres, 5 març 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
CERCA, el Grup de Recerca en Ciències Socials de l'Anoia, presentarà el documental 'L'escola de la meva vida' el proper 10 de març, a les sis de la tarda al Teatre Municipal l'Ateneu. Serà en el marc de l'AUGA, on Roser Grau parlarà sobre les Fonts Orals i el Patrimoni Immaterial.

El documental mostra l’activitat pedagògica de les escoles de l’Ateneu Igualadí de la Classe Obrera, des de la mirada dels alumnes que hi van passar des de finals dels anys 20 fins el 1939. L’objectiu del documental és que aquests testimonis no caiguin en l’oblit, donar a conèixer un moviment de renovació pedagògica pioner i innovador en el seu moment, i difondre una realitat social i local molt important i significativa, encara no del tot reconeguda.

El projecte L’escola de la meva vida, que ha estat realitzat des del voluntariat, es va iniciar el gener de 2012. La documentació es va dur a terme a partir de material conservat a l’Arxiu Històric de l’Ateneu Igualadí. Una crida als mitjans de comunicació local va aportar la participació de 14 testimonis, que van ser entrevistats en format audiovisual.

El recull i anàlisi d’aquestes entrevistes constitueixen una font oral de primera mà de les seves vivències i ha servit per confeccionar el guió i el contingut del documental. El projecte de realització de les entrevistes va rebre el 3er premi 2012 a la innovació, per part de la Federació d'Ateneus de Catalunya.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.