//Plugins sense CDN ?>
El professor de disseny de l'Escola Municipal d'Art Gaspar Camps, l'igualadí Xavier Vives Sabaté, acaba de publicar el llibre 'Per un disseny mínim', un text interessant i molt suggeridor on l'autor aboca les reflexions de molts anys sobre tots els elements que conflueixen en el disseny.
'Per un disseny mínim' és un llibre on es reuneixen les experiències de Xavier Vives sobre tots els elements que conflueixen en el disseny, materials i immaterial. Parla d'aspectes del disseny que afecten tant a la persona com a l'objecte, les necessitats a les quals respon, la seva forma o estètica, fins al reciclatge, passant per la simplicitat i la necessitat de reutilització. Des de la perspectiva del dissenyador Dieter Rams, en la qual un bon disseny significa tan poc disseny com sigui possible, l'autor proposa tot un ventall de possibilitats per reduir la petjada de l'objecte en les nostres vides.
L'obra, amb un estil filosòfic, s'estructura en una matriu en la qual es creuen els conceptes de funció, forma i símbol amb les 'R' de l'ecologisme: reduir, reutilitzar i reciclar. Esta especialment dirigida a estudiants de disseny o a persones que sense tenir un bagatge de disseny hi estan vinculades.
Sobre comanda
El llibre es pot baixar gratuïtament d'Internet o bé demanar-ne la versió impresa al web xavisa.bubok.com. En aquest cas es tracta d'una edició d'impressió sobre demanda (POD), en la qual s'imprimeix únicament el que es compra, generant menys paper, menys residus i menys treball innecessari. En el cas que es vulgui comprar la versió impresa el temps d'espera per adquirir-lo acostuma a ser d'uns set dies.
Amb la mateixa temàtica d'aquest treball, ampliant temes o actualitzant-los, també es pot trobar més informació al blog del professor Xavier Vives, en què s'insisteix en la necessitat de reduir, clarificar, simplificar i facilitar l'ús de tots els missatges, objectes i artefactes que ens rodegen.
Henar Morera Velázquez
Igualada
11 de novembre 2010.12:49h
Enhorabona pel treball, pel concepte i per la coherència. ’Menys és més’ és del tot necessari.