TORNAR

El projecte 'Violins i violoncels' celebra dotze anys amb un excepcional concert

Amb l’actuació del grup Sense Sal amb l’alumnat de l’escola Gabriel Castellà i de l’Institut Badia i Margarit acompanyats pel professorat de l’Escola-Conservatori Municipal de Música d’Igualada

cultura
Dimecres, 22 juny 2022. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El curs 2008-2009, l'Escola-Conservatori Municipal de Música d'Igualada i l'escola Gabriel Castellà, amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada, van impulsar el projecte 'Violins i violoncels' per "apropar la música a l'alumnat i, a través de la música, treballar aspectes com l'autoestima, el respecte, l'autonomia, el treball en equip, la competència musical i el plaer per la música." Divendres passat, la plaça de l'Ajuntament d'Igualada es va omplir per celebrar el dotzè aniversari d'aquest projecte amb un concert que va comptar amb l'actuació del grup de pop-folk Sense Sal, que van estar acompanyats pels alumnes de l'escola Gabriel Castellà i l'Institut Badia i Margarit acompanyat pel professorat de l'Escola-Conservatori Municipal de Música d'Igualada. La festa de celebració s'havia de fer el 2020, en el marc del desè aniversari, però s'ha hagut d'ajornar fins a enguany a causa de la pandèmia.a

A part del repertori habitual, els sense Sal van estrenar l'arranjament per a violins i violoncels de la coneguda peça "És aquesta nit", una adaptació que la banda va escriure expressament per a l'ocasió. Així doncs, l'alumnat de 5è i 6è van acompanyar el grup amb els seus violins i violoncels, i els infants de 3r i 4t de l'escola van fer la percussió corporal. També hi van participar els alumnes de l'Institut Badia i Margarit que continuen participant en el projecte com a matèria optativa.

La directora de l'escola Gabriel Castellà, Natàlia Vidal, explica que "celebrar aquest concert ha estat una oportunitat única per a l'alumnat de l'escola i un gran aprenentatge", ha agraït la predisposició del grup Sense Sal, que va acceptar de seguida la proposta de l'Escola Municipal de Música, i també el suport de l'Ajuntament d'Igualada. "Per als infants poder oferir un concert a la plaça de l'Ajuntament d'Igualada i ensenyar a tothom el que han après a l'aula ha estat una experiència única, els ha agradat molt", explica Natàlia Vidal, i afegeix: "és un projecte que també agrada als pares, ja que valoren que els seus fills aprenguin habilitats que no són les típiques que s'ensenyen a l'escola".

Dos dies a la setmana, en horari lectiu, tot l'alumnat de 3r a 6è de primària gaudeix de dues sessions de mitja hora amb un grup reduït de classe d'instrument amb l'acompanyament d'un professor de l'Escola de Música. Cada curs acadèmic entre 80 i 90 infants gaudeixen de l'aprenentatge dels instruments de corda fregada i, juntament amb els infants més petits, participen en concerts en directe, audicions específiques, treballs d'investigació a l'aula, etc. En total, des que es va iniciar el projecte fins al dia d'avui, han gaudit d'aquesta activitat un miler d'alumnes de l'escola Gabriel Castellà. L'alumnat de l'Institut Badia i Margarit té l'opció de donar continuïtat a la formació com a matèria optativa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.