//Plugins sense CDN ?>
Bacallà amb panses, llengua de vedella amb rovellons, les típiques coques d’Igualada..., són alguns dels plats que conformen la cuina casolana i tradicional igualadina. Aquestes poden ser algunes de les receptes de la iniciativa Tothom a taula!. Es tracta d'un projecte de la Biblioteca d'Igualada que pretén recollir els plats tradicionals de casa nostra explicats per persones majors de 65 anys amants de la cuina.
En una primera fase es recolliran receptes de primers plats i postres i l’any vinent es vol fer el mateix per recopilar segons plats. D’entre tots els participants s’escolliran dotze persones que seran les que participaran en una tertúlia sobre la cuina tradicional igualadina, que tindrà lloc el divendres 15 de juny a la Biblioteca, en el marc de la primera Primavera Gran d’Igualada. Aquesta tertúlia serà oberta al públic en general.
Com es participa
Les persones majors de 65 anys poden participar omplint una butlleta on s'hi escriurà la recepta. Aquestes butlletes es poden recollir a la Biblioteca o imprimir-la des de la web www.bibliotecaigualada.cat i s’han de tornar emplenades abans del dia 5 de juny.
El valor de les fonts orals
Aquest taller de fonts orals representa la continuació d’una iniciativa que va començar l’any 2008, en el marc de la celebració de la Setmana Gran d’Igualada, quan es va impulsar la celebració d’un primer taller per recollir el testimoni de persones grans sobre el tema de les festes d’abans. Després de l’èxit d’aquella trobada se’n van realitzar tres més: el 2009 es van recollir testimonis sobre La casa per dins; el 2010 el tema va ser L’escola en blanc i negre i el 2011, Els jocs de l’any de la picor. Totes aquestes tertúlies s’enregistren i es transcriuen per tal de disposar d’un document que tothom pugui consultar.
L'hora del tupper
L'Hospitalet de Llobregat
24 de maig 2012.10:56h
Quina bona proposta! Espere que recolliu moltes receptes i que en publiqueu un receptari digital. Aquesta cuina tradicional és ideal a més per emportar-nos a la feina. Així que estaré ben atenta.... Llegir més De moment, ja em faig difusió per a que participin els seguidors del blog de L’hora del tupper que s’acollin als criteris de participació.