TORNAR

El rei i la fava dins del tortell

En l'actualitat també es venen tortells de nata, crema i trufa

cultura
Divendres, 6 gener 2012. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Un dels dolços més tradicionals del dia de Reis és el tortell, un pastís en forma d'anella fet, en general, de pasta de brioix i farcit de massapà. Les pastisseries d'Igualada expliquen que, en l'actualitat, moltes persones també encomanen tortells de nata, de crema i de trufa. Sigui com sigui, el més graciós d'aquest menjar és el joc que s'estableix entre les figures que es troben amagades dins de la massa: si et toca la figura d'un Rei, et poses la corona i si, en canvi, et toca la d'una fava, et veus obligat a pagar tot el tortell.

Els dolços també formen part de les festes nadalenques

Tradicionalment, el tortell de Reis porta fruita confitada o pinyons. No obstant això, en l'actualitat moltes famílies opten pels tortell de trufa, nata o crema, segons detalla la Pastisseria Pla d'Igualada. 'Encara que el massapà sigui el més tradicional i que també es vengui, avui en dia la gent opta per altres gustos'.

La pastisseria Garriga apunta que fa uns anys les mides dels tortells 'eren més grosses però ara la gent vol quantitats més petites'.

Segons afegeixen els responsables del Garriga, 'la part de salats també es demana molt per la festa de Reis, ja sigui pel dia 5 o pel 6'. En general, les persones encarreguen barres farcides i canapés.

Els encàrrecs

Pel que fa a les vendes, Òscar Pastisser assegura haver reduït un 20% la producció de tortells en comparació amb l'any passat. Així i tot, el pastisser intueix que, la il·lusió de la festa 'portarà a moltes persones a comprar dolços, encara que sigui sense encàrrec'.

En aquest sentit, la Pastisseria Pla també afegeix que la venda directa del dia 5, sense previ encàrrec, representa un gran benefici per l'establiment. A més, Pla compta amb un nombre d'encàrrecs similar al de l'any anterior.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.