TORNAR
PUBLICITAT

La restauració podrà obrir el 100% de les terrasses a partir de dilluns

El segon tram de la desescalada, on es permetrà la mobilitat intercomarcal, apunta al 5 i 6 de desembre

cultura
Dissabte, 21 novembre 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La millora relativa en la xifra de contagis i la reducció del risc de rebrot fa que, aquest dilluns 23, comenci el tram 1 de la desescalada. Les primeres conseqüències, entre altres, que la restauració i les terrasses de l'Anoia i Catalunya tornin a estar obertes. En el segon tram, es permetria la mobilitat per dins la comarca el cap de setmana.

PUBLICITAT
La restauració, la cultura i els espectacles reprenen el pols el dilluns. Finalment, la restauració podrà obrir fins a 2/4 de 10 i sense límit d'aforament a les terrasses. A l'interior es marca un límit del 30%. A més, en aquesta primera de quatre fases, cinemes, teatres, auditoris i sales de concert obriran al 50%, amb un aforament màxim de 500 persones. També es produirà la reobertura de les instal·lacions esportives a l'aire lliure, amb la meitat de l'aforament, però també a l'interior, amb un límit del 30%. El confinament municipal de cap de setmana passarà a ser comarcal en la segona fase, i desapareix a partir de la tercera. També llavors, a l'entorn del 21 de desembre, s'aixecarà el tancament perimetral de Catalunya. Segons l'ACN, el document que finalment ha aprovat el Govern ha introduït molts canvis respecte a l'esborrany que es va filtrar dimarts.
 
Els quatre trams o fases tindran Cuna durada de quinze dies com a mínim i en funció de les dades epidemiològiques i els resultats territorials s'analitzarà si s'avança cap a la desescalada progressiva, es prorroguen les mesures vigents o es revisen les decisions preses per si cal fer marxa enrere. Entre els indicadors que es tindran en compte hi ha la velocitat de propagació o contagi (Rt), que idealment haurà de situar-se per sota del 0,9. També caldrà la reducció o estabilització dels ingressos setmanals.

Meritxell Budó, Consellera de Presidència, explicava aquest divendres els diferents trams. En el primer, que començarà dilluns vinent, 23 de novembre,permetrà la reobertura del sector de la restauració entre les 6 del matí i 2/4 de 10 del vespre. Amb un aforament del 100% a les terrasses i del 30% a l'interior, sempre en taules de grups de quatre persones situades a dos metres de distància entre grups diferents. Podran ser més si formen part de la mateixa bombolla. El comerç es manté amb la limitació del 30% d'aforament. Els establiments de més de 800 metres quadrats poden utilitzar tot el seu espai de venda. Les activitats extraescolars no esportives es podran fer amb un màxim de sis persones.

Pel que fa al segon tram, que començaria el cap de setmana del 5 i 6 de desembre, tindrà com a novetat que el confinament restringit al municipi de 6 del matí de divendres a 6 del matí de dilluns s'ampliarà a l'àmbit comarcal. És a dir, que durant el cap de setmana la mobilitat s'ampliarà i es podrà circular per dins de la mateixa comarca. Els centres comercials podran obrir amb una capacitat màxima del 30%, i el petit comerç al 50. També s'augmenta la capacitat màxima a l'interior dels equipaments esportius (50%); a cinemes, teatres i auditoris (70%) i a l'interior de bars i restaurants (50%).

En el tercer tram la mobilitat ja serà lliure perquè deixarà d'estar vigent la restricció de mobilitat durant el cap de setmana (cenyida a l'àmbit comarcal en el segon tram) i s'aixecarà el confinament perimetral a Catalunya, encara vigent en el primer i el segon tram. Ara bé, es mantindrà el toc de queda nocturn entre les 10 i 6, que també seguirà vigent en el quart tram.

Una altra novetat és que per primer cop s'augmentarà el nombre màxim de persones que es poden reunir, que passarà de sis a deu (dues bombolles de convivència habitual o una ampliada). D'altra banda, continua augmentant progressivament l'aforament màxim en alguns sectors. Per exemple, en museus, biblioteques i sales d'exposició (70%); equipaments esportius a l'exterior (70%) i actes religiosos (50%).

Ja en el quart tram el principal canvi afectarà el sector educatiu. Els alumnes de batxillerat i cicles formatius podran tornar a la presencialitat. Per contra, els alumnes universitaris seguiran fent les classes virtuals durant els quatre trams de la desescalada. Un altre canvi és que es permetran les activitats extraescolars sense limitacions. També es reactiva l'educació en el lleure. A més, es reprenen les competicions esportives. En tot moment i durant els quatre trams previstos es mantindrà sempre el toc de queda nocturn.
PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.