//Plugins sense CDN ?>
L’acte que es va realitzar a Barcelona el passat dijous va comptar amb la presència del Conseller de Cultura Ferran Mascarell i el Comissari del Tricentenari Miquel Calzada i hi van participar catorze restaurants d’arreu de Catalunya que impulsen la cuina vinculada al 1714.
Durant la presentació, el conseller Mascarell va declarar que la iniciativa “Cuina 1714 marida precisament atributs de patrimoni material amb atributs de patrimoni immaterial que suposa la cuina i la gastronomia” els quals són bàsics “per conèixer el nostre passat i també el nostre present i la nostra essència com a territori. El conseller Mascarell va afegir que “recuperar la cuina també és una forma de recuperar la memòria col·lectiva i per aquesta són essencials quatre conceptes: la identitat, la creativitat, la prosperitat i el sentiment de comunitat”.
El plat que va presentar La Cuina del Mercat es la Carbassa a la Morisca i és un dels vint plats seleccionats i adaptats per la doctora Maria Àngels Pérez Sàmper, catedràtica d’Història Moderna de la Universitat de Barcelona, que actualment ofereix aquest restaurant de Calaf en el menú degustació de la Ruta 1714. Aquest plat que combina els sabors mediterranis, les espècies, la carn de xai i l’ou, és un plat que sorprèn a qui el tasta pel que fa a textures, sensacions i aromes. Val a dir que va gaudir d’unes magnífiques valoracions pels gastrònoms i periodistes presents en aquest acte de presentació de la Cuina del 1714.
L’aposta de La Cuina del Mercat és ferma i decidida participant, des de fa temps, en diferents projectes de recreació històrica del 1714 impulsats per Cat Patrimoni, empresa que treballa en l’organització i producció d’actes vinculats a la commemoració del Tricentenari 1714-2014.