Fins el 3 de juliol, al Museu de la Pell s'hi exposa Sigara Segarra. Cruïlla entre Ibèria i Hispània, una mostra centrada en la cultura material que han donat els treballs arqueològics duts a terme a Els Prats de Rei, que ha comptat amb l'assessorament de la Universitat de Lleida.
L’exposició ha comptat amb l’assessorament científic del Grup de Recerca en Arqueologia, Prehistòria i Història Antiga del Departament d’Història de la Universitat de Lleida, molt interessat en que la recerca que hi porta a terme dins de l’àmbit acadèmic traspassi aquests límits i tingui el retorn social que es mereix. Als Prats de Rei aquesta actitud no pot tenir millor acollida, ja que té una llarga tradició de cura cap a la seva història. Els pretencs, sabedors de diverses troballes ocorregudes al llarg de segles passats, van impulsar les primeres excavacions en la dècada dels 70 del segle XX i van fundar el Museu Municipal Josep Castellà i Real, per tenir cura dels nombrosos testimonis ibèrics i romans que havien anat apareixent i que feien albirar un cert passat notable. En el cas de les excavacions arqueològiques del 2013, portades a terme sota la direcció de la investigadora de la UdL Natàlia Salazar en ple nucli antic dels Prats de Rei, les troballes han estat tan espectaculars que han sobrepassat les millors expectatives i han permès concloure que, almenys des de mitjans del s. VI aC, en el lloc va existir un enclavament ibèric emmurallat de gran potència arquitectònica, erigit en un centre polític i econòmic d’entitat, i que aquest va perviure cronològicament i va créixer urbanísticament fins a convertir-se en municipi romà.
Per arribar a tot el públic que vulgui conèixer el passat antic dels Prats de Rei, s’han programat activitats per als centres escolars (a partir del 10 de maig), l’activitat familiar Un matí d’ibers i romans (8 de maig) i un cicle de xerrades de divulgació sobre les excavacions i la recerca arqueològica durant el mes de juny.
Aquesta exposició es podrà veure al Museu de la Pell fins al 3 de juliol. La seva organització no hagués estat possible sense el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya ni de la Diputació de Barcelona. També ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament dels Prats de Rei, del Museu d’Arqueologia de Catalunya-Barcelona, del Museu Comarcal de Cervera i de l’Agrupació Cultural Sigarra, ànima del Museu Municipal Josep Castellà i Real, dels Prats de Rei.
L’exposició es pot visitar amb entrada gratuïta en l’horari següent: de dimarts a divendres de 10 a 14 h, dijous i divendres de 16 a 20 h i dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14 h.