//Plugins sense CDN ?>
Festa a Igualada
Diumenge al migdia, després de l’esmorzar de germanor a l’Ateneu Igualadí, les entitats musicals van fer una cercavila fins a la plaça del Bruc, encapçalada per la Banda de Música d’Igualada. (galeria de fotos)
Els protagonistes d’enguany d’aquesta festa, portadors de la bandera gremial dels músics i cantors, van ésser els grallers i gralleres del gegant Bisbalet del barri de Santa Caterina, que ja fa sis anys que van crear la colla. Amb la seva joventut i la passió que posen en les melodies, encomanen al públic les ganes de gresca i de festa. Així ho van demostrar en el petit concert que van fer davant de la basílica de Santa Maria, tot just abans de començar l’Ofici dedicat a la patrona dels músics.
A dins a l’església, els cants de la Schola Cantorum i de la Coral de Santa Maria, acompanyats com és habitual de l’orgue, en mans de Lluís Victori, van donar més solemnitat a aquesta celebració.
La diada va acabar a la plaça de l’Ajuntament amb la tradicional cantada de l’Himne de Santa Cecília, a càrrec de les corals igualadines, dirigides per Carles Prat i Vives.
IES Guinovarda de Piera
El passat divendres 21 de novembre, i tal i com ve sent habitual a l’institut públic de Piera quan s’escau el dia dedicat a la música, van tenir lloc al centre diverses audicions a càrrec de músics professionals que van explicar davant de l’alumnat de l’IES GUINOVARDA tots els detalls dels seus instruments i la particularitat que tenen a l’hora d’interpretar diferents peces mucicals.
Enguany van venir al centre tres especialistes en instruments de vent (trompeta, trompa i trombó de vares) que dugueren a terme set sessions de formació i de demostració consecutives des de la biblioteca del centre. Sobretot adreçades a l’alumnat de 1r i de 3r. d’ESO, com a complement de la matèria de Música que tenen en els seus currículums acadèmics, però també, i amb caràcter voluntari a l’hora del pati, per a l’alumnat de 2n i 4t. d’ESO i Batxillerat.
Tot plegat com a continuació d’una tradició que es du a terme en aquest institut a finals de novembre de cada curs.
Joan Pinyol
A la llar d'infants d'Òdena també ho han celebrat
Dijous 20 de novembre tots els menuts de la Llar d’infants d’Òdena van assistir al concert de Sta. Cecília ( patrona de la música) que es va celebrar a l’aula dels Dofins. Pares d’infants com el Carles i el Ricard van tocar algun instrument. L’acordió i el saxo, i el Ramon va tocar la tuba.
Després d’una presentació molt entenedora i divertida de cadascun dels instruments, van tocar cançons molt conegudes pels infants com, “El lleó no em fa por”, “El pobre músic” i “El sol, solet” entre d’altres. Als infants els van agradar molt, inclús els més atrevits es van alçar per ballar. Tot seguit, mentre els músics recollien els instruments, els nens/es es van poder apropar i tocar els instruments. Per a ells va ser sorprenent poder tocar un instrument de veritat.
La Llar
Celebració a la llar d'infants de Calaf
Amb motiu de la festivitat de Santa Cecília, patrona dels músics, els nens i nenes de la llar d’infants de Calaf van participar divendres en un divertit concert. Dos professors de l’escola municipal de música —Isaac Fonoll al piano i Maribel Sivila cantant— van ser els encarregats d’interpretar diverses peces per als menuts, que van participar-hi picant de mans i cantant.
Laia Segura