Per segon any, les activitats tenen lloc a l'octubre. El president del Col·lectiu Eixarcolant, que organitza la diada, comenta que "el nombre d'activitats i voluntaris indica la consolidació i atractiu de la Jornada, i també la necessitat de potenciar-la per tal que esdevingui any rere any un motor de canvi del model productiu i de consum".
Una de les possibilitats culinàries que sorgeixen de les
Els diferents blocs d'activitats són xerrades tècniques, fira de productes silvestres i varietats tradicionals amb una setantena d'expositors, tallers familiars i tallers per adults, tasts, sortides etnobotàniques, dinar silvestre, etnobotànica en directe, xerrades aplicades, activitats infantils, actuacions musicals i píndoles etnobotàniques. La Jornada es reivindica per donar veu als coneixements tradicionals transmesos de generació en generació per tal que, degudament actualitzats, esdevinguin els fonaments indispensables a partir dels quals innovar i transformar la manera mitjançant la qual produïm i consumim aliments.
La coordinadora, Jana Peters, manifesta que "cal conèixer tot el potencial de les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals per tal de poder aprofitar de forma eficient i sostenible els recursos que ens ofereix l'entorn, fet indispensable per avançar vers la sobirania alimentària, per afrontar l'emergència climàtica, i per combatre el despoblament rural".