//Plugins sense CDN ?>
Per segon any, les activitats tenen lloc a l'octubre. El president del Col·lectiu Eixarcolant, que organitza la diada, comenta que "el nombre d'activitats i voluntaris indica la consolidació i atractiu de la Jornada, i també la necessitat de potenciar-la per tal que esdevingui any rere any un motor de canvi del model productiu i de consum".
El dissabte 2, el Col·lectiu Eixarcolant organitza la Jornada Gastronòmica de les Plantes Oblidades, que arriba a la sisena edició. Consta d'unes 100 activitats repartides entre una dotzena de blocs temàtics. La Jornada compta amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Igualada, el Consell Comarcal de l'Anoia, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya. Es compta amb més de 150 voluntaris i voluntàries vinguts d'arreu del país per donar suport en aquesta plataforma de difusió única d'espècies i varietats desconegudes però amb un gran potencial en l'àmbit culinari.
Els diferents blocs d'activitats són xerrades tècniques, fira de productes silvestres i varietats tradicionals amb una setantena d'expositors, tallers familiars i tallers per adults, tasts, sortides etnobotàniques, dinar silvestre, etnobotànica en directe, xerrades aplicades, activitats infantils, actuacions musicals i píndoles etnobotàniques. La Jornada es reivindica per donar veu als coneixements tradicionals transmesos de generació en generació per tal que, degudament actualitzats, esdevinguin els fonaments indispensables a partir dels quals innovar i transformar la manera mitjançant la qual produïm i consumim aliments.
La coordinadora, Jana Peters, manifesta que "cal conèixer tot el potencial de les espècies silvestres comestibles i les varietats tradicionals per tal de poder aprofitar de forma eficient i sostenible els recursos que ens ofereix l'entorn, fet indispensable per avançar vers la sobirania alimentària, per afrontar l'emergència climàtica, i per combatre el despoblament rural".