TORNAR

Una setantena de persones participen del Dia Internacional dels Museus

Museu del Traginer i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia

cultura
Dilluns, 18 maig 2009. 15:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Aquest diumenge 17 de maig, Dia Internacional dels Museus, una setantena de persones van gaudir de l’activitat que el Museu del Traginer i el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia havia organitzat.

L’activitat es va iniciar a les 10.30 hores amb una visita comentada al Museu del Traginer, a les 11.30 hores sortida del carro carregat de pells del Museu del Traginer cap a l’adoberia de Cal Granotes explicant els edificis més emblemàtics de la Igualada industrial fins arribar a les 12 del migdia a Cal Granotes.

Els traginers van fer possible l'intercanvi tant de mercaderies com d'informació entre masos, pobles i ciutats, els habitants dels quals romanien fortament ancorats al seu entorn més immediat. El Museu del Traginer - Col•lecció Antoni Ros explica l'evolució del transport tant de mercaderies com de persones emprant energies de sang, i alhora mostra les relacions entre els diferents oficis que feien possible el desenvolupament del fet traginer a casa nostra. L'àmplia representació d'eines i utensilis que acumulen aquests oficis, juntament amb la presència dels diferents carros, carruatges, selles i guarniments fan de la Col•lecció Antoni Ros un veritable museu de les arts i els oficis aplicats al món del transport a la Catalunya Moderna.

L’antiga adoberia de Cal Granotes és un edifici preindustrial situat al Rec d’Igualada. És l’única adoberia museïtzada a Catalunya. Va començar a funcionar com adoberia entorn el 1763. L’edifici està construït amb pedra i morter i conserva els clots originals. Es realitzava de forma artesanal l’adob de la pell grossa. A la planta baixa o ribera es realitzaven les operacions de preparació i adob de les pells i a la planta superior o estenedor es feia l’assecat i acabat de la pell. Ambdues plantes estaven comunicades per un forat al sostre anomenat trapa.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.