TORNAR

L'Skype connecta l'AUGA amb anoiencs a tot el món

Els assistents es sorprenen i s’emocionen amb les possibilitats de la xarxa

cultura
Dimecres, 4 febrer 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El món de 2015 ofereix possibilitats impensades fa uns anys. Les cartes i les postals cedeixen espai a nous mètodes de comunicació gràcies a internet. L'Aula Universitària de la Gent Gran de l'Anoia (AUGA) es va connectar en viu amb joves anoiencs repartits pel món

El periodista Jordi Cuadras va conduir una sessió molt dinàmica de l'AUGA. Al Teatre Municipal de l'Ateneu es va fer un recorregut pel món a través d'Skype. Asseguts còmodament a l'Ateneu d'Igualada, els assistents van connectar en pocs segons amb l'igualadí Jordi Solé i Pérez. Aquest, des de Sao Paulo, va mostrar la ciutat en directe i va explicar què hi fa i com és la vida al Brasil. El Jordi anava en màniga curta i era visible que allà hi feia una calor humida pels núvols que s'apreciaven defora la seva estança. Va fer apreciacions molt interessants sobre la conurbació urbana de Sao Paulo i la seguretat.

Joves anoiencs, connectats per Skype amb l'AUGALa Sara Zapata Vilanova va parlar des de Viena: el que hi fa, els anys que hi porta, com se sent, els seus contactes amb familiars i amics, de com té la informació a l'instant del que passava a casa, a la comarca i al país a través dels mitjans electrònics. Des d'Innsbruck, el Francesc Marimon posava l'accent en com són rebuts i tractats -amb amabilitat calculada i potser freda- els estrangers. També va comentar que, a través dels diaris digitals, està al cas de tot el que passa a Igualada i Catalunya.

Més festiva va ser la intervenció de l'Anna Suàrez Grau, des de les antípodes. Al costat del sol estival d'Australia i enlluernada per paisatges i platges, feia sentir enveja. Des de Londres, Enric Cuadras, enginyer aeronàutic, posava l'accent en les possibilitats que allà tenia per fer-se un camí en el món de l'aeronàutica. És també des de Londres des d'on supervisa els treballs que realitzen als aeroports de sud-Amèrica on viatja sovint. L'última connexió va ser amb l'Aida Tort i el Toni Castells, que en un to molt simpàtic i distès van comentar els problemes de la vida diària: l'alt cost de l'habitatge, el preu elevat del lleure i la vida cultural i social, la dificultat de connectar amb els nadius, el fred, la manca de dies assolellats... "Quan fa sol surts al balcó ni que sigui a dos sota zero", van comentar.
Les connexions es van tancar amb unes paraules del Toni Castells: "fa deu anys vaig viure a Austràlia i ens escrivíem cartes amb els de casa, cartes que entre anar i tornar estaven uns dies. Ara, amb els whatsapps i Internet la informació és instantània". Dilluns vinent, l'AUGA seguirà interessant-se per les telecomunicacions amb Lluís Prat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.