TORNAR

Surt a escena l'edatisme amb l'obra "EL LLEGAT" per alumnes de 4t ESO

cultura
Dilluns, 4 desembre 2023. 19:04. Redacció AnoiaDiari.

El Teatre Municipal Ateneu va rebre el passat dimarts l'obra de teatre "El Llegat". Un dels objectius de l'obra és sensibilitzar de manera intergeneracional sobre l'edatisme i la relació amb la discriminació i el maltractament a les persones grans, per la qual cosa s'ha dirigit als alumnes de 4rt d'ESO i han assistit 400 alumnes de l'INS Pere Vives Vich, l'Acadèmia Igualada, l'Escola Pia, l'INS Badia i Margarit i l'INS Vallbona.

Ha estat una iniciativa de la Comissió Intergeneracional de la guia territorial de l'Anoia per a l'actuació contra els maltractaments a les persones grans, formada per membres de l'Equip de serveis socials de l'Ajuntament d'Igualada, del Consell de la Gent Gran de l'Anoia, del Consorci Sociosanitari d'Igualada i de la Fundació Sanitària Sant Josep. Amb el suport implícit dels departaments d'Acció Social i Ensenyament de l'Ajuntament d'Igualada i amb col·laboració de l'Associació de Familiars d'Alzheimer i altres Demències de l'Anoia (AFADA).

Un dels objectius de l'obra és sensibilitzar de manera intergeneracional sobre l'edatisme i la relació amb la discriminació i el maltractament a les persones grans, per la qual cosa s'ha dirigit als alumnes de 4rt d'ESO i han assistit 400 alumnes de l'INS Pere Vives Vich, l'Acadèmia Igualada, l'Escola Pia, l'INS Badia i Margarit i l'INS Vallbona.

L'Institut de Ciència i Teatre (InCiTe), es dedica a la transmissió de coneixement científic a través de les arts escèniques. InCiTe aposta per la fusió de les disciplines científiques, artístiques i humanistes per divulgar ciència i fer-la accessible i comprensible a la societat. En aquesta ocasió posa en escena l'obra de teatre "EL LLEGAT", espectacle de teatre científic interactiu i participatiu dividit en dos actes.

En el primer acte, hi ha informació, dades, conceptes científics, gràfiques i imatges. Hi ha ciència. I també hi ha una història emocionant amb personatges, conflictes i acció. Hi ha emocions i metàfores. Una fusió de ciència i teatre, una forma diferent de transmetre conceptes científics a través de les arts escèniques.

L'obra tracte diferents continguts sobre l'envelliment, la vellesa en el segle XXI i com l'edatisme influeix en la nostra visió de la vellesa i en el tracte a les persones grans.

En el segon acte i en finalitzar l'espectacle, es va obrir un espai interactiu de debat en el qual el públic assistent va participar i preguntar els seus dubtes. En aquest debat, els joves es van interessar amb relació als avenços científics més recents entorn de l'envelliment i com aquests afecten el futur de la nostra societat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.