//Plugins sense CDN ?>
Aquest dimecres el Teatre de l’Aurora ha celebrat el vintè aniversari de la seva inauguració oficial, duta a terme el 17 de maig de 1997. I ho ha fet -no podia ser d’una altra manera- amb teatre i acompanyats per la gent que ha fet possible aquest projecte cultural col·laboratiu i participatiu al llarg d’aquests anys, des dels artistes fins a les institucions, passant pels membres de la cooperativa Unicoop Cultural (entitat gestora del teatre), espectadors, patrocinadors, “amics”, establiments col·laboradors, voluntaris, etc.
Ells van ser els convidats a la representació d’una funció especial del clàssic de Shakespeare Les alegres casades de Windsor, de la companyia Parking Shakespeare, realitzada a l’aire lliure, als jardins del Cercle Mercantil. Prèviament, el Teatre de l’Aurora va obrir les seves portes als representants de l’Ajuntament d’Igualada, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya i de la junta de l’Associació d’Empreses de Teatres de Catalunya (ADETCA), que van realitzar una visita a les instal·lacions de la sala independent igualadina. Els actes de celebració del vintè aniversari del Teatre de l’Aurora continuen aquest cap de setmana amb l’estrena de La Quarta Via, de la companyia T-Atraco Teatre, amb Robert Gobern i l’actor igualadí Joan Valentí. Paral·lelament, també dins el marc del seu aniversari, es pot visitar al vestíbul del Teatre de l’Aurora l’exposició 20 anys del Teatre de l’Aurora (1997-2017), amb la qual ofereix un breu repàs dels 20 anys d’història de la sala independent igualadina.
En el transcurs de la visita institucional a l’equipament cultural, M. Àngels Blasco, directora dels Serveis Territorials de Cultura a la Catalunya Central de la Generalitat de Catalunya, va assenyalar que “vint anys sembla poc temps però quan coneixes la història que hi ha al darrere, un història de voluntariat, cooperació, col·laboració i de treball, aquesta mereix tots els elogis. És important mirar enrere i fer un homenatge a tota aquella gent que va ser-hi als inicis, que no van ser gens fàcils; i també cal estar al costat dels que hi ha ara en aquest moment de celebració però també per encarar la trajectòria de futur. Si la Generalitat ha estat amb el Teatre de l’Aurora al llarg d’aquests anys, volem refermar que estarem amb ells en la continuïtat del projecte. Un projecte que té moltes arrels a la comarca però que té una vocació d’anar molt més enllà”.
Per la seva part, el diputat delegat de Cultura de la Diputació de Barcelona, Juanjo Puigcorbé, va mostrar el seu “agraïment a la gent d’Unicoop Cultural que està fent un gran esforç des de fa molts anys, amb passió i amb moltes ganes. És un goig”. El també actor Juanjo Puigcorbé va destacar la programació del Teatre de l’Aurora, “que és exactament el que han de fer els teatres alternatius arreu del territori. En aquest moment hi ha cinc teatres com aquest a Catalunya, però n’hi hauria d’haver molts més. Són els encarregats de crear públics. Que hi hagi sales privades que s’arrisquin d’aquesta manera és una gran notícia”.
L’alcalde d’Igualada, Marc Castells, va destacar que “el Teatre de l’Aurora és un dels motors culturals més potents que tenim a la ciutat. L’exercici de la capitalitat d’Igualada, també en l’àmbit cultural, passa per l’esforç, per la trajectòria de tota aquesta gent, d’aquests promotors, d’aquests lluitadors, d’aquests herois que fa vint anys no van deixar d’insistir per salvar una cooperativa i fer un teatre que ara és un luxe per a la nostra ciutat”. Castells va anunciar que “treballarem conjuntament, immediatament, la Generalitat, la Diputació i l’Ajuntament, per establir un conveni de col·laboració que permeti fer una inversió que ajudi a aquesta iniciativa cultural, pionera”. “Hem de valorar el que tenim. Hem de cuidar, hem de mimar el Teatre de l’Aurora. Demano a la gent que vingui al Teatre de l’Aurora, que disfruti d’aquesta programació, que disfrutin del talent i l’esforç de molta gent que s’hi ha deixat la pell. Que vinguin a l’Aurora i que defensin la nostra cultura i el nostre patrimoni” va afegir l’alcalde d’Igualada.
Finalment, Lluís Segura, president d’Unicoop Cultural, va mostrar el seu “agraïment a les institucions i molt especialment a tota la gent que hi ha col·laborat al llarg de tots aquests anys. Per la casa hi ha passat molt agent, que hi ha donat moltes hores desinteressadament. Aquest és el valor més gran que té l’Aurora, la seva gent. Tot aquest esforç no s’ha fet per a un luxe propi, al contrari, s’ha fet sempre pensant en Igualada, en la ciutat, pensant en el fet que tothom pugui viure i gaudir el teatre de primera fila. Aquí es viu teatre de debò”.
La celebració del 20è aniversari continua amb l’estrena de La Quarta Via i una exposició commemorativa
Els actes de celebració del 20è aniversari del Teatre de l’Aurora continuen aquest cap de setmana amb l’estrena de La Quarta Via, de la companyia T-Atracto Teatre, formada per Robert Gobern i l’igualadí Joan Valentí, que fou un dels impulsors i l’ànima del treball de rehabilitació i recuperació del teatre. La Quarta Via és un nou i esbojarrat espectacle sobre la independència de Catalunya, en la qual un mosso d’esquadra d’origen gallec i un independentista “de la ceba” uneixen les seves forces per aconseguir que Catalunya pugui celebrar el Referèndum Unilateral d’Independència davant els entrebancs que posa el govern espanyol. La Quarta Via és la segona part de La butaca, obra que s’ha representat amb molt èxit en més de 100 actuacions al país i en què els mateixos protagonistes viatjaven al 1714 per posar-se a les ordres de Rafel de Casanova.
També en el marc del 20è aniversari, es pot visitar al vestíbul del Teatre de l’Aurora l’exposició 20 anys del Teatre de l’Aurora (1997-2017), que ofereix un breu repàs als 20 anys d’història de la sala independent igualadina, però a través de la mirada dels altres: dels comentaris escrits pels espectadors a la sortida del teatre, de les dedicatòries d’actors i companyies que hi han actuat, d’objectes, obsequis i curiositats, etc., que habitualment el públic no veu però que simbolitzen el bategar d’aquest espai cultural.