TORNAR

El Teatre l’Aurora busca petits mecenes per a la producció d’Olor de gas

Es tracta d'un projecte 100% igualadí

cultura
Dijous, 3 gener 2013. 11:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Arrenca la primera producció pròpia de teatre per adults impulsada pel Teatre de l'Aurora. Té per nom Olor de gas i per finançar-la han optat per tirar endavant una campanya de micromecenatge a través de la plataforma www.verkami.com .Tothom qui hi vulgui fer aportacions té 40 dies per fer-les, i el que es recapti servirà per crear l'escenografia.

En aquest projecte teatral, el Teatre de l’Aurora ha sumat el talent i el treball de diversos artistes igualadins: l’escriptor Pep Elias, autor de la novel·la Olor de gas (Premi Novel·la Breu Ciutat de Mollerussa 2010, Pagès Editors) en què s’ha basat l’espectacle; l’actor Joan Valentí i el director teatral Marc Hervàs, entre d’altres. Olor de gas ens explica un viatge a la recerca de la felicitat, mitjançant la història de l’Adam, el primer home que viatja al planeta Mart per quedar-s’hi, en una missió espacial en què només té garantit el bitllet d’anada.

Aquest projecte també comptarà amb la participació de més igualadins que s’hi han sumat, com el director i productor audiovisual Joan Domènech, el fotògraf Joan Guasch, els dissenyadors Aureli Sendra i Jaume Enrich o els creadors audiovisuals Guillem Marimon i Albert Graells. Com diu Òscar Balcells, director del Teatre de l’Aurora, "Olor de gas és un projecte molt igualadí on hi hem anat sumant el talent de molta gent".

Olor de gas s‘estrenarà al Teatre de l’Aurora el 15 de febrer, i iniciarà una gira que el portarà per diferents sales catalanes. Un dels objectius del projecte és el de produir un molt bon espectacle, que pugui viatjar per tot Catalunya i més enllà. "Pretenem que la gent s’ho passi bé, que pugui riure i emocionar-se", assegura l’actor protagonista Joan Valentí. El director Marc Hervàs afegeix que "el públic sentirà molta empatia, tot i ser una història que succeeix a Mart". Per la seva part, l’autor Pep Elias afirma sentir-se "molt emocionat en veure com la meva obra es posarà en escena sense perdre l’essència original: la recerca de la felicitat. No m’hagués imaginat mai que la història que vaig escriure acabaria en un escenari i el fet de poder-ho fer amb el Marc, el Joan i altra gent coneguda, i a Igualada, al Teatre de l’Aurora, és molt emocionant."

Els espectadors també poden participar en aquest projecte

Una de les parts més importants de la posada en escena d’Olor de gas serà l’escenografia i és per a això que el Teatre de l’Aurora ha engegat una campanya de micromecenatge a través de la plataforma Verkami. L’escenografia de l'obra, dissenyada per l'escenògraf Martí Doy, serà una combinació de simplicitat, espectacularitat i humor. Està inspirada en referents visuals de la investigació espacial dels anys 50 i 60. Contindrà una càpsula espacial, uns mòduls per a un habitacle marcià i una pantalla de projecció esfèrica on podrem veure des d’un radar fins a l’univers sencer.

La campanya durarà exactament 40 dies en els quals es volen aconseguir 2.200 euros per a finançar part del cost d’aquesta escenografia. Es tracta d’un moviment crowdfunding, una manera directa de finançar projectes amb la suma d’aportacions individuals. El públic, convertit en mecenes, a canvi de les seves aportacions econòmiques rebrà recompenses exclusives. Entre aquestes recompenses hi ha l’assistència a l’estrena d’Olor de gas únicament pels mecenes; a més a més d’una copa de cava al finalitzar la funció, o un exemplar de la novel·la dedicada per l’autor Pep Elias, entre d’altres. Els interessats poden fer les seves aportacions a www.verkami.com.

Tots els implicats en l’obra han dipositat molta il·lusió en aquesta producció i esperen que els igualadins també ho facin a partir de les seves aportacions. "Dir als igualadins que participin amb l’espectacle, és un compte enrere de 40 dies!" exclama Valentí.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.