//Plugins sense CDN ?>
Aquesta cap de setmana el Teatre de l'Aurora enceta una nova programació i ho fa amb la darrera producció de la companyia anoienca Teatre Nu, el monòleg musical 'Estimadíssims malvats', un espectacle que la companyia defineix com un Tue Crime, tan de moda actualment, però ubicat "al segle XVIII, amb cançons tradicionals i música electrònica". L'espectacle arriba a la sala independent igualadina després d'estar un mes en cartell a la sala barcelonina Teatre Tantarantana. Va ser estrenada el passat mes d'octubre en la Fira Mediterrània de Manresa. Víctor Borràs signa la dramatúrgia i la direcció de l'espectacle, interpretat per Jordi Vidal, amb l'espai sonor creat i interpretat en directe per Laia Vallès.
'Estimadíssims malvats' és un treball "que posa de manifest la crueltat de les cançons tradicionals i de les històries que expliquen. L'espectacle ens confronta amb tragèdies que ens han arribat a través de cantarelles populars i que s'han acabat convertint en festa de manera inconscient. L'obra explora com la banalització del mal ha influït en la construcció de la nostra societat", han explicat la companyia Teatre Nu, afegint que "després de l'èxit de 'Guillermotta', Vidal interpreta una història íntima i colpidora que ens enfonsa en els seus orígens familiars i condueix el públic a una profunda reflexió sobre com la frivolització del mal ha construït alguns dels pilars de la nostra societat. Els fets dolorosos i els personatges malvats han passat de ser tragèdia a alegria quan s'han convertit en cançó, transformant el mal en una festa."
L'espectacle, remarquen, "explica amb detall i cruesa les històries que s'amaguen darrere de cançons que tothom coneix. I ho fa a través de la veu d'en Jordi Vidal i la creació de l'espai sonor i els arranjaments de Laia Vallès, que ha passat els temes populars pel seu filtre personal molt influenciat tant per la tradició com per la música electrònica. L'obra també compta amb una escenografia de Llorenç Corbella que omple l'espai escènic de cordes que engabien els protagonistes."
Víctor Borràs, creador i director de l'obra, explica que "vivim envoltats d'històries i cançons que tenen un origen traumàtic i dolorós. Des de sempre m'ha sobtat com cantem amb alegria fets absolutament traumàtics i he volgut plantejar dalt de l'escenari els interrogants que se'm presenten", afegint que "la vida del malvat reviu i la gent el recorda i el canta. De les víctimes, però, poc en sabem, com a molt les recordem pel seu final. I del bé? Qui se'n recorda?".
Les funcions d'Estimadíssims malvats tindran lloc el divendres 12 i dissabte 13 de gener a les 20 h i diumenge 14 de gener a les 19 h.
Programació Gener/Maig 2024 del Teatre de l’Aurora
Amb 'Estimadíssims Malvats' el Teatre de l'Aurora enceta la Programació Gener/Maig, un cartell que ofereix deu propostes. Després d'aquest originalíssim monòleg musical, la programació continuarà amb ‘Adéu, Jane’ (19, 20 i 21 de gener) un espectacle sobre l'acceptació del propi cos que parteix de l'experiència personal de l'actriu Clara Moraleda, a qui van extirpar un pit quan tenia només disset anys. ‘Un tal Quixot’ (2, 3 i 4 de febrer) és una obra de clown contemporani de Marcel Tomàs que parteix de l'obra magna de Cervantes per parlar del valor de l'amistat. La programació continua amb ‘Aquell carrer’ (16, 17 i 18 de febrer) de la companyia mallorquina Produccions de Ferro. El text de Toni Gomila ens farà viatjar al Manacor del segle passat a partir de testimonis reals.
La programació continua el mes de març amb ‘Sí sí sí’ (1, 2 i 3 de març), una obra sobre el desig i el consentiment protagonitzada per Ann Perelló i dirigida per Joan Arqué. Es tracta d'una nova producció del Teatre de l'Aurora que s'ha dut a terme en col·laboració amb el Teatre Principal de Palma.
Marta Pérez (T de Teatre) i Arnau Puig protagonitzaran l'esbojarrada comèdia ‘El collar de la reina’ (15, 16 i 17 de març), que narra un robatori que es va convertir en l'espurna que va provocar l'esclat de la Revolució Francesa. Les Antonietes presentaran el seu adéu dels escenaris amb ‘Kiss me love’ (23 i 24 de març), un cant a la música i a l'humor, amb la presència de l'actor Pep Ferrer. El 6 d'abril, Pepe Zapata presenta el monòleg ‘L’enterrador', un homenatge a les víctimes de la Guerra Civil.
Per tancar la temporada, el mes de maig dos pallassos fracassats encarnats per Jordi Bonacholocha i Adrian Grösser arribaran a Igualada amb ‘Pazzo’ (3, 4 i 5 de maig) per parlar-nos de lligams familiars i el relleu generacional. La programació acaba amb quatre dies de funcions de ‘Més que un club’ (9, 10, 11 i 12 de maig), un monòleg interpretat per l'igualadí Joan Valentí que fa un repàs de la història de Catalunya a través de la història del Barça.
Abonaments a la venda
El Teatre de l'Aurora ja ha posat a la venda els abonaments per a la Programació Gener/Maig 2024, que ofereix 3 espectacles per 36 euros amb un 33% de descompte. A més, pel fet d'adquirir aquest abonament també es podrà gaudir d'un descompte del 33% (de 6 €) per a la resta d'espectacles de la programació. Venda d'abonaments fins al 6 d'abril a www.teatreaurora.cat o bé trucant al 93 805 00 75 (només dies laborables).