//Plugins sense CDN ?>
L’obra fa una comparació poètica entre la resiliència de les persones migrants i les considerades ‘males herbes’, que han de trobar una escletxa al món per poder sobreviure. Malas hierbas es podrà veure el divendres 20 i dissabte 21 a les 20 h i diumenge 22 de setembre a les 19 h.
El Teatre de l’Aurora inaugura temporada aquest cap de setmana amb Malas hierbas, una producció de la companyia La Simbiótica que planteja una pregunta: deixaries entrar una ‘mala herba’ al teu camp? El protagonista de l’obra és un ‘yerbatero’ colombià que ens farà participar d’una història que pot ser de plantes o pot ser de persones, però que parla d’arrels i de la importància de no tallar-les. Una obra que aprofundeix en la memòria i la identitat de les persones migrants i en el seu viatge per fer-se un lloc en territoris que els poden ser hostils.
Cristian Gómez, Felipe Cifuentes i Paula Pascual, artistes i activistes socials i ambientalistes de Colòmbia i Espanya, s’uneixen per primer cop per portar a l’escenari de l’Aurora un conte silvestre sobre migració, arrels i memòria. La Simbiótica s’estrena als escenaris amb aquesta proposta intimista i sensorial de la mà del Col·lectiu Eixarcolant, entitat que se centra en la recuperació de llavors d’espècies silvestres comestibles treballant des d’un model de producció, distribució, consum d’aliments i desenvolupament socioeconòmic sostenible, ètic i just.
Com a novetat d’enguany, Malas Hierbas formarà part de la primera edició del cicle de teatre de temàtica etnobotànica dins la novena edició de les Jornades Gastronòmiques de les Plantes Oblidades d’Igualada. Les funcions de Malas hierbas tindran lloc el divendres 20 i dissabte 21 a les 20 h i diumenge 22 de setembre a les 19 h. El preu de les entrades varia entre els 12 i 18 € i es poden adquirir per Internet i a la taquilla del Teatre de l'Aurora (a la plaça de Cal Font) una hora abans de cada funció. Més informació a www.teatreaurora.cat.
El Teatre de l’Aurora estrena programació per la temporada de tardor
Des d’aquest cap de setmana i fins a finals de desembre el Teatre de l’Aurora ha programat dotze propostes d’arts escèniques. La companyia La Simbiótica serà l’encarregada d’inaugurar la temporada amb la seva obra intimista Malas hierbas (20, 21 i 22 de setembre). La colpidora Jenin feat Raval (27, 28, 29 de setembre), de l'autora i directora igualadina Xantal Gabarró, apropa Palestina i Barcelona a l'escenari de l'Aurora per presentar-nos cinc històries viscudes per dones al Camp de Refugiades de Jenin, Palestina, i al barri del Raval. Un projecte de La Material Teatre en col·laboració amb The Freedom Theatre.
La Rous Teatro, amb Rosa Díaz al capdavant, ens presenta Vacío (5 i 6 d’octubre), una obra de teatre d’actriu, titelles i objectes. Un espectacle autobiogràfic sobre maternitat i salut mental. La companyia teatral Urmah presenta Els Cecs (25 i 26 d’octubre), una proposta exquisida de titelles per a adults que explora la part més obscura de l’ésser humà. El clown i creador escènic Guillem Albà ens porta Tota aquesta por que ara tinc (1, 2 i 3 de novembre), el seu últim projecte dirigit per Andrea Jiménez. Albà protagonitza un exercici teatral visceral i personal que hibrida performance, humor, paraula, i gest. Amb Aquell carrer (15, 16 i 17 de novembre), el reconegut Toni Gomila torna a l’Aurora amb un apassionant viatge al carrer de la seva infantesa. Aquell carrer que podria ser el carrer de tots. Observin aquests fills de puta (29, 30 de novembre i 1 de desembre), una tragicomèdia contemporània de la companyia Dúo Fàcil sobre la corrupció humana, l’abús de poder i el tràfic d’influèncie. Jo, travesti (20, 21 i 22 de desembre), un extraordinari homenatge a l’art del transformisme escrit per Josep Maria Miró, un dels millors dramaturgs catalans que ha rebut l'aplaudiment de la crítica.
El 20è Festival elPetit a l’Aurora
El 23 i 24 de novembre El Teatre de l’Aurora acollirà una nova edició de elPetit, el Festival internacional d’Arts per a la primera infància (0-3 anys). La primera proposta del festival serà Madame Lumière (23 de novembre), una experiència sensorial de proximitat que fusiona música, dansa, escena i llum en una poesia visual captivadora. Textures (24 de novembre) serà la darrera proposta, un espectacle 360º on la música i les arts plàstiques s’ajunten per donar vida a un llenguatge híbrid i singular.
Nova edició del Cicle Km.0
Pels volts de Nadal, un any més, l’Aurora acull el Cicle Km.0, un projecte impulsat des de casa amb la col·laboració de companyies professionals de teatre familiar de l’Anoia, que tenen com a objectiu que les seves creacions arribin a més públic. La maleta de l’Agustí (15 de desembre), una obra de Farrés Brothers i cia. en coproducció amb l’Aurora, serà la primera proposta del cicle. Un espectacle familiar de titelles basat en la figura del fotoperiodista Agustí Centelles i el seu exili que acaba el seu recorregut de 14 anys al mateix lloc on va començar tot. També es podrà veure Som i serem (29 de desembre), un concert teatralitzat de 2princesesbarbudes, que presenten el seu 5è disc. 10 cançons pop dedicades als insectes i interpretades amb instruments de joguina. Lletres divertides i divulgatives a parts iguals.