TORNAR

Teatre Nu, de gira per l’Anoia

Els igualadins presenten Avi Ramon i Somnis d’Alícia arreu de la comarca

cultura
Dimarts, 4 maig 2010. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
En el seu desè aniversari i amb més de 1.000 bolos a les espatlles, la companyia de teatre igualadina Teatre Nu té la marxa posada i mostra il·lusionada les seves últimes produccions arreu de l’Anoia, així com fora de les seves fronteres i fins i tot l’estranger. Fent una ullada al seu calendari d’actuacions es detecta que cada cop són menys els municipis de la comarca que no han acollit algun dels seus darrers espectacles i, per tant, són molts els anoiencs i anoienques, tant grans com petits, que han gaudit amb ells.

Somnis d'Alícia

Avi Ramon

L’espectacle de sala Avi Ramon en què una néta fa tot el que pot per ajudar el seu avi, malalt d’Alzheimer, ja ha despertat tendresa i estimació entre el públic d’Igualada, Sant Martí de Tous i Òdena. El proper cap de setmana es representarà als Hostalets de Pierola (dissabte 8 de maig, 18 h, auditori Cal Figueres) i a Vilanova del Camí (diumenge 9 de maig, 12 h, Can Papasseit) i, més endavant, arribarà a Santa Margarida de Montbui i a Cabrera d’Anoia.

A més d’Avi Ramon, actualment Teatre Nu també escenifica a l’Anoia l’espectacle itinerant Somnis d’Alícia inspirat en el popular conte de Lewis Carroll Alícia en terra de meravelles. El protagonitza un titella que recrea una Alícia gegant de gairebé cinc metres que recorre les places i carrers de la localitat acompanyada d’una Alícia més petita, un conill que bota enèrgicament, uns manipuladors de somnis... i sorprèn allà on va. A l’Anoia ja s’ha pogut veure a Igualada, Vilanova del Camí, Castellolí i els Hostalets de Pierola.

Altres muntatges de la companyia que han pujat a diversos escenaris anoiencs durant aquests deu anys de trajectòria són La Lluna d’en Joan, La Ventafocs (potser sí, potser no), Els nens de la meva escala, En Bolavà, detectiu i L’home just.

Actuacions fora de casa

Avi Ramon es va estrenar a Igualada en el marc de La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil del 2009, ja ha recorregut en gira un bon nombre de municipis catalans i ha participat en certàmens com la Fira Mediterrània de Manresa i el Festival Internacional de Titelles de Vic. A finals de l’any passat es va estrenar

la seva versió en castellà al CaixaFòrum de Madrid i ja s’està treballant en l’adaptació al basc (com també s’ha fet en muntatges anteriors). Per la seva banda, Somnis d’Alícia ja s’ha pogut veure en reconeguts festivals com la Feria Europea de Teatro para Niños (FETEN) de Gijón, Contaria – Fira de teatre per a xiquets i xiquetes de València, FiraTàrrega – Fira de Teatre al Carrer de Tàrrega, La Mostra – Fira de teatre infantil i juvenil d’Igualada i el TOT Festival, un cicle de Titelles, Objectes i Teatre celebrat el passat mes de

març al poble espanyol de Barcelona coincidint amb la Diada Internacional del Titella. A nivell internacional, ha participat al B-FIT in the Street de Bucarest (Romania) i al Festival Au Bonheur des Mômes (França) i és previst que al proper juliol viatgi fins a Itàlia.

En aquests moments, Teatre Nu prepara, amb el suport de la Diputació de Barcelona, el calendari d’actuacions per nodrir les programacions de les Festes Majors del país. Si bé Avi Ramon i Somnis d’Alícia són les produccions més actuals, els igualadins continuen presentant, encara que amb menys freqüència, el muntatge La Lluna d’en Joan. D’entre el conjunt de funcions d’aquesta obra, destaca la gira al País Basc, on s’ofereix en basc (Joanen Ilargia). A tall d’exemple, entre el 26 d’abril i el 6 de maig faran 16 bolos a Bilbao, entre el 7 i el 17 de maig en faran 14 a Vitoria i entre el 18 i el 20 de maig en faran 6 a Donosti. A més, a finals de maig el representaran en castellà a Madrid.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.