//Plugins sense CDN ?>
Una de les companyies de l'Anoia amb més renom, Teatre Nu, aterra a Igualada aquest cap de setmana. Dirigeix l'escena l'actor Ivan Benet, en un text escrit a quatre mans amb l'igualadí Víctor Borràs.
Aida Oset és la protagonista aquest dissabte, 2 de febrer a les 9, al Teatre Municipal l'Ateneu, de 'La lleugeresa i altres cançons'. La sala igualadina acull el muntatge de la companyia Teatre Nu, just abans de la seva presentació a la Sala Beckett de Barcelona. Ivan Benet fa un pas més enllà en la seva carrera afrontant la direcció d'aquest projecte. Un espectacle escrit per ell i per Víctor Borràs que afronta la dicotomia entre pesantor i lleugeresa. Això els ha estimulat a crear quelcom a mig camí entre el musical, el cabaret i el monòleg interior. Un joc de miralls on tothom s'hi pot veure reflectit.
Una representació que organitza també la Regidoria de Promoció Cultural de l'Ajuntament d'Igualada, compta amb el suport del Programa.cat del departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i de l'Oficina de Difusió Artística (ODA) de la Diputació de Barcelona.Les entrades es poden comprar al Punt de Difusió Cultural i Turística d'Igualada, al c/Garcia Fossas 2, de dimarts a divendres de 2/4 de 7 a 2/4 de 9, el dissabte d'11 a 2 i de 6 a 9 i el diumenge d'11 a 2. També al web www.ticketea.com i, des d'una hora abans de la funció, a la taquilla del Passatge Vives. Les localitats tenen un preu de 15 i 12 euros, amb descomptes per a diversos col·lectius.
L'argument versa sobre una infermera ha hagut de deixar la feina: tancada a casa seva es mira al mirall i no es reconeix. Reconstruirà els fets en forma de monòleg interior. A poc a poc, l'espectador descobrirà que per la seva vida hi suren constantment la idea de lleugeresa, l'alliberament de lligams, la provisionalitat, el núvol i la virtualitat. Els errors i les decisions del passat es converteixen en pesantor rigorosa que només la música calmarà. A través de les cançons alleugerirà la seva condició d'animal hipermodern. Un thriller musical, un homenatge a les infermeres i un conte cantat per mostrar l'impuls que empeny a trencar lligams, a abandonar-se a la provisionalitat, l'evanescència, la frivolitat i la virtualitat.
Ivan Benet, actor, fa el seu debut com autor amb aquest espectacle i es pregunta què tenen en comú el filòsof francès Gilles Lipovetsky i una infermera que canta? Aparentment res. Són només dues idees que s'han anat barrejant a mesura que el projecte anava prenent forma. L'impuls inicial parteix de la necessitat de donar veu, a través del teatre, al pensament filosòfic contemporani i que aquest impuls no deixi de banda el fet lúdic que el mateix teatre imposa. Des de les arts plàstiques fins a la indústria de l'energia, de la informàtica a les pràctiques consumistes, de l'educació a l'esport i el culte al cos, les relacions sexuals, l'imaginari col·lectiu i individual, en el terreny de la vida personal.
'La lleugeresa i altres cançons' bascula entre entre el musical i el monòleg interior. Aquí és on entra en joc la peça fonamental: l'Aida Oset, actriu i música, membre del duet de música electrònica Nuu. La casualitat fa que el so Nuu es transformi en Nu i el resultat sigui l'altra peça fonamental d'aquest viatge, el Teatre Nu, còmplices absoluts i indispensables. Sola a l'escenari, la protagonista serà una cantant que podria venir d'un món lyncheà, podria haver caigut dins d'un bolero o encarnar l'electrònica islandesa, però serà també una infermera d'un hospital, el paradigma de persona intermèdia, entre el que som i el que hauríem de ser, entre el malalt i el metge. Una dona que anirà descobrint que ha hagut de deixar la feina i relata el que li ha passat mentre està a casa seva desitjant ser una altra persona.
Benet, per escriure i posar en escena 'La lleugeresa i altres cançons', s'ha acompanyat de Víctor Borràs, actor, director i dramaturg, de la cantant i actriu, Aida Oset, de l'escenògrafa Clàudia Vila, de la dissenyadora d'il·luminació, Ganecha Gil, de la dissenyadora de vestuari, Maria Armengol, del dissenyador de so, Guillem Llotje, i de la productora teatral, Maria
Hervàs.
Els anoiencs Teatre Nu
La formació teatral anoienca creu en el teatre com un "art comunitari, en què la suma de talents individuals fa créixer cada nou projecte, mirant sempre d'aprendre i sorprendre. Són de Sant Martí de Tous, des d'on miren d'exportar arreu el seu projecte. L'espai on treballen, La Casa del Teatre Nu, és un local obert al públic i als professionals per acollir inquietuds, idees, projectes i múltiples sensibilitats". Des de l'any 2000 han creat una quinzena de muntatges, la majoria adreçats a tots els públics. La Cia. Teatre Nu està formada per Maria Hervás, Víctor Borràs, Francesc Mas, Montse Pelfort, Gerard
Palomas, Montse Valentí i Paula Crespo.