TORNAR
PUBLICITAT

Teatre Nu porta l'obra "Estimadíssims Malvats" a Piera aquest dissabte

cultura
Dijous, 15 febrer 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

L'obra és una producció de Teatre Nu amb dramatúrgia i direcció de Víctor Borràs Gasch -premiat recentment amb els premis Quim Masó i Frederic Roda- i interpretació de Jordi Vidal i Laia Vallès. Es representarà aquest dissabte, 17 de febrer, a les 19h al Teatre Foment de Piera. 

La companyia Teatre Nu porta aquest dissabte al Teatre Foment de Piera la seva obra "Estimadíssims malvats", un treball que posa de manifest la crueltat de les cançons tradicionals i de les històries que expliquen. L'espectacle confronta als espectadors amb tragèdies que ens han arribat a través de cantarelles populars i que s'han acabat convertint en festa de manera inconscient. L'obra explora com la banalització del mal ha influït en la construcció de la societat.



L'espectacle és protagonitzat per l'actor Jordi Vidal i la compositora Laia Vallès, que signa l'espai sonor i els arranjaments. Després de l'èxit de Guillermotta, Vidal s'enfronta amb el repte d'interpretar una història íntima i colpidora que ens enfonsa en els seus orígens familiars i condueix el públic a una profunda reflexió sobre com la frivolització del mal ha construït alguns dels pilars de la nostra societat. Els fets dolorosos i els personatges malvats han passat de ser tragèdia a alegria quan s'han convertit en cançó, transformant el mal en una festa.

L'espectacle explica amb detall i cruesa les històries que s'amaguen darrere de cançons que tothom coneix. I ho fa a través de la veu d'en Jordi Vidal i la creació de l'espai sonor i els arranjaments de Laia Vallès, que ha passat els temes populars pel seu filtre personal molt influenciat tant per la tradició com per la música electrònica. L'obra també compta amb una escenografia de Llorenç Corbella que omple l'espai escènic de cordes que engabien els protagonistes.

Víctor Borràs, autor i director de l'obra, explica que "vivim envoltats d'històries i cançons que tenen un origen traumàtic i dolorós. Des de sempre m'ha sobtat com cantem amb alegria fets absolutament traumàtics i he volgut plantejar dalt de l'escenari els interrogants que se'm presenten". Borràs afegeix que "la vida del malvat reviu i la gent el recorda i el canta. De les víctimes, però, poc en sabem, com a molt les recordem pel seu final. I del bé? Qui se'n recorda?".


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.