TORNAR

'Teatro del Terror', de Xile, porta a La Casa del Teatre Nu el gènere fantàstic i del terror en escena

cultura
Dimecres, 23 octubre 2024. 03:00. Anoiadiari.
D'un cop d'ull

“Perico Cló” és un espectacle en creació de la companyia xilena Teatro del Terror, d’un gènere singular que s’inspira principalment en la poètica del romanticisme, la literatura gòtica i el cinema fantàstic i del terror.

El projecte té relació amb una investigació de transmissió oral, sobre l’hereu de les mines de Lota (Xile), provinent d’una família anglesa que té un vincle amb la bruixeria a través de la seva criada, una fetillera immigrant espanyola, condemnada per la Inquisició a dues-centes fuetades l’any 1655.

L’obra és una experimentació tècnica que rescata les principals temàtiques i visualitats. Desenvolupen un llenguatge teatral innovador que combina elements d’immersió sonora, tecnologia avançada i narrativa de terror. A més, travessa les temàtiques de gènere, classes socials, sexualitat, memòria històrica i immigració.

La direcció va a càrrec de Javier Ibarra, la dramatúrgia d’Iván Fernández, i la intèrpret en escena és l’actriu Tamara Ferreira. La companyia és una de les dues seleccionades de la 3a convocatòria de residències iberoamericanes de La Casa del Teatre Nu, amb el suport d’Iberescena.

Aquests dies estan fent una residència artística per desenvolupar el projecte i dissabte, a les 8 del vespre, es podrà veure una primera mostra del seu treball en creació a La Casa del Teatre Nu, a Sant Martí de Tous. Per venir, cal reservar plaça enviant un correu electrònic a teatrenu@teatrenu.com, enviant un whatsapp al 677 51 96 25 o bé adquirint les entrades per 6 € a través de la web: https://www.teatrenu.com/ca/programacio/c/370-perico-clo-la-historia-oculta-del-pueblo-de-h.html  

A més, el dijous 24, també a les 8 del vespre, oferiran una activitat gratuïta, “La escenificación de lo fantástico” que consistirà a veure un vídeo de les seves investigacions en el gènere fantàstic i de terror, i una posterior xerrada per conèixer la seva metodologia de treball.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.