TORNAR

La Teixidora presenta el documental ‘Guanyarem’

Repassa la biografia de l'advocat i activista gironí Sebastià Salellas

cultura
Dimecres, 25 setembre 2013. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El casal La Teixidora d’Igualada projectarà el documental «Guanyarem» sobre la figura de l'advocat i activista empordanès Sebastià Salellas, el pròxim divendres 27 de setembre a les 8 del vespre. Serà presentat pel seu fill, el periodista Lluc Salellas, impulsor i director del documental.

Cartell del documental

A més de repassar la trajectòria de l’advocat i activista, mort just ara fa 5 anys, el documental vol ser també una reflexió sobre una generació d’activistes que es van il·lusionar amb l’arribada de la democràcia però que anys després, decepcionats amb el sistema, van recuperar la seva vessant més reivindicativa per la necessitat que tenien de continuar lluitant per transformar el seu entorn. El documental va ser fruit d’una campanya de micro-mecenatge i vol ser una eina per recuperar la memòria d’una generació de lluitadors que ha quedat en l’oblit.

El documental, que inclou imatges i fotografies inèdites de Sebastià Salellas, construeix un relat sobre el seu pensament, la seva professió i la ideologia d’esquerres que va pregonar fins la seva mort. Ho fa a través d’entrevistes al seu fill i advocat, Benet Salellas, la germana i mestra, Rosa Maria Salellas, l'administrativa, Pilar Vilar, l’advocat Joan Sureda, el filòsof Josep Maria Terricabras, la periodista Mònica Terribas, l’exalcalde de Girona Quim Nadal, la Consellera d’Ensenyament i ex-parella Irene Rigau, el diputat de la CUP David Fernàndez, el professor Ramon Piqué i l'activista Joan Pujolàs.

Després de la Marxa de torxes per la independència i participar a la Via Catalana, La Teixidora acollirà a l'octubre diferents actes del Correllengua com l’exposició «Miquel Martí i Pol: el poeta i el poble» i la taula rodona «Llengua, futur, país i joves», que es durà a terme el divendres 4 d’octubre.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.