//Plugins sense CDN ?>
La Diputació de Barcelona ha realitzat un estudi sobre el poblament i el patrimoni arqueològic des de la prehistòria fins a l'Edat Mitjana del terme municipal de Sant Martí de Tous. Les conclusions d'aquesta recerca, que ha estat dirigida des del Servei de Patrimoni Arqueològic Local (SPAL), van ser presentades en el marc de la 2ª Festa de la Cultura i el Reconeixement organitzada petr l'Associació d'Amics de Tous el passat diumenge, 23 d'octubre.
Tous ja disposa de l'estudi encarregat per l'Ajuntament a la Diputació per detallar i ordenar el coneixement sobre el patrimoni arqueològic del municipi. Els treballs han consistit en la revisió i ampliació de l'inventari arqueològic del terme municipal, recopilant la informació aportada per diversos membres de l'associació Amics de Sant Martí de Tous, catalogant els materials arqueològics dipositats a col·leccions particulars i al Museu Comarcal d'Igualada, fent un anàlisi de la xarxa viària, dels camins i de la toponímia, i efectuant una prospecció dels indrets del terme que presentaven interès arqueològic.
El coneixement obtingut per a cada jaciment s'ha recollit en una fitxa i s'ha emprat per a elaborar una síntesi de l'ocupació del terme des del neolític antic fins a l'època medieval. Aquesta informació serà una eina en mans de l'Ajuntament per a protegir el seu patrimoni arqueològic.
La recerca ha permès constatar la riquesa del patrimoni del terme municipal de Sant Martí de Tous, sumant 23 nous jaciments als 23 ja coneguts i conèixer la dinàmica del poblament antic. A més, s'ha comprovat l'adequació de diversos camins a la retícula de la centuriació que amb origen a Tarragona es va planificar a l'època de l'emperador August.