TORNAR

Els trabucaires d’Igualada inicien la campanya ‘Apadrina un tro’

Volen arribar al centenar de trons

cultura
Divendres, 29 juliol 2016. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Queda menys d'un mes per la tronada i els trabucaires volen disposar dels millors elements. Cerquen padrins per a la tronada, a un preu de cinc euros per a cada tro.

La colla de trabucaires d'Igualada 'Els Voladors' inicia la campanya 'Apadrina un tro', amb l'objectiu de recollir col·laboracions de cara a la tronada de la Festa Major. Els trabucaires ofereixen la possibilitat d'apadrinar un tro, una caixa de trons o un mascle de la tronada, a canvi de diferents recompenses. Així, apadrinar un tro té un cost de cinc euros i a canvi els participants constaran en la llista de padrins de la tronada. També es pot apadrinar una caixa de trons, a un cost de 25 euros, i a canvi es rebrà un obsequi de la colla.

Els trabucaires, en una fotografia del seu cinquè aniversariFinalment, també s'ofereix la possibilitat d'apadrinar un dels mascles de la tronada, a un cost de 50 euros i pensat especialment per a establiments i entitats de la ciutat que vulguin col·laborar activament en fer possible la festa. En aquesta ocasió, els padrins constaran com a patrocinadors en el cartell de la tronada. Es pot participar de la campanya contactant directament amb els membres de la colla, passant pel cafè de l'Ateneu (carrer Sant Pau, 9) o als Miquelets (carrer Sant Roc, 18) per comprar els vals dels trons, així com també per correu electrònic a trabucairesdigualada@gmail.com. L'objectiu és arribar als 100 trons i als 20 mascles.

La tronada d'enguany es durà a terme el dimarts 23 d'agost, vigília de Sant Bartomeu, a les 12 del migdia a la Rambla. En pocs anys, la tronada igualadina s'ha convertit en un tret distintiu de la Festa Major de la ciutat, ja que és un element compartit amb molt poques ciutats catalanes degut al seu singular sistema de preparació i de detonació. És un acte de valor patrimonial de primer ordre, amb una espectacular i marcada personalitat. Cada any la tronada l'encén una persona que forma part activa de la vida associativa de la ciutat i/o de la Festa Major. La seva identitat es manté en el més estricte secret i es comunica a l'afortunat per carta uns dies abans de l’esdeveniment.

Amb el pas dels anys, els trabucaires volen fer de la tronada una activitat cada cop més lluïda i és per això que enguany demanem la participació i col·laboració de persones, entitats i establiments que viuen intensament la Festa Major, per ajudar a fer-la possible. En aquest enllaç es pot veure el vídeo de la tronada de l'any 2014: https://www.youtube.com/watch?v=834E_VtzPSQ


7 Comentaris

M

Marta Gatell

Igualada centre

4 d'agost 2016.07:37h

Respondre

Que vagin a tirar trets al menjador de casa seva o que es fotin el trabuc al cul i disparin fort
I a sobre ancara tenen la barra de demanar, poca-soltes

M

Marc Batlle

Igualada

29 de juliol 2016.19:26h

Respondre

Seria una bona idea repartir entre els patrocinadors unes enganxines de ”IGUALADA CIUTAT AMABLE AMB ELS ANIMALS”, jeje

C

Consol Pagès

Igualada

29 de juliol 2016.20:57h

Bona aquesta Marc ,en un comentari al FB he posat si fa o no fa el mateix .!

C

Consol Pagès

Igualada

29 de juliol 2016.17:14h

Respondre

D´entrada dir que estic totalmenmt d´acord amb els tres comentris esmentats i aquí va el meu ...

Entenc ( que no vol dir que ho comparteixi ) que hi hagi certs esdeveniments que es ”prestin... Llegir més ” a fer sorolls i tirar petards ,trons etc ...i, que hi ha gent que ho troba extremadament divertit ( ?¿ ) ,però crec que ja va sent hora de que pensem una mica amb els col.lectius especialment vulnerables amb aquests tipus de ” diversió ” ( ?¿ ) com per exemple els més menuts ,avis , malalts,animals ( sembla que ningú hi pensa... ) ocells i especialment gossos ,que ho ” pateixen ” amb angoixa i por al ser modificat l´ambient rutinari a que estan acostumats i necessiten .La sobreestimulació sonora és una de les que genera més malestar” .Aquí i a la xina ! Ho sento Trabucaires no hi estic gens d´acord !

J

Joan

Igualada

29 de juliol 2016.13:12h

Respondre

Seria molt bo que repartissin taps com els que porten ells a les orelles per estar en igualtat de condicions, ja que els que estem a peu de carrer, hem d’ aguantar l’ accès de soroll.Lo que no... Llegir més pot ser es que el meu fill hagi d’ aguantar els decibels que fa una trabucada, en qualsevol lloc estaria totalment prohibit, es totalment inviable que en el moment de tanta sensibilitat a la contaminació lumínica i sonora , s’hagi d’ aguantar l’ animalada aquesta.

joan593

joan

igualada

29 de juliol 2016.12:31h

Respondre

A mi tambe m’agradaría que algú m’ho expliqués!!! I ha sobre els hi hem de pagar els seus capritxos? Podrían anar a tirar tiros a dalt del PuigAguilera... no molestarían a ningú i ells ho... Llegir més passarían pipa.

J

Joan Giner ITV

Igualada

29 de juliol 2016.07:09h

Respondre

Algú em pot explicar a que teu cap una comparsa que sols serveix per fer soroll i gastar pólvora i que no té cap arrel a les tradicions Igualadines? A sobre de fer-nos mal a les orelles ara prenen... Llegir més que els paguem la pólvora? això a casa meva em diem cornut i pagar el beure.

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.