TORNAR

Troben columnes monumentals de l'època tardoromana a Prats de Rei

Continuen les excavacions a l'oppidum ibèric de Sigarra

cultura
Dissabte, 3 agost 2013. 00:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’excavació arqueològica que s’està portant a terme des del 15 de juliol a l’oppidum ibèric de Sigarra, a Els Prats de Rei, ha posat al descobert restes arquitectòniques d’entitat que demostren com la romanització de l’assentament indígena entre els segles II-I a.C va anar acompanyada d’un important procés de monumentalització ja des d’època tardorepublicana.

Excavacions a l'oppidum ibèric

Segons l’arqueòloga directora de les excavacions Natalia Salazar estem davant dels indicis arqueològics d’un nucli ibèric fortificat que remuntaria els seus orígens als segles VI a.C. i que amb l’arribada dels romans és monumentalitzat seguint models arquitectònics itàlics, com evidencien les columnes fragmentades que han estat recuperades durant els treballs arqueològics. Algunes de les peces presenten unes dimensions tan imponents que fa pensar als arqueòlegs que podrien haver format part d’un possible temple.

L’Ajuntament dels Prats de Rei i la Universitat de LLeida han promogut aquesta campanya d’excavacions en el marc de la recerca doctoral que l’arqueòloga Natalia Salazar està desenvolupant per tal de conèixer els antecedents i orígens del Municipium Sigarrensis. La intervenció ha obtingut el suport econòmic del Departament de Cultura de la Generalitat i de la Diputació de Barcelona i compta amb la participació d’estudiants de tota Espanya i Europa que hi estan treballant des de mitjans de juliol i fins a finals d’agost.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.