//Plugins sense CDN ?>
Durant la visita que Jordi Moltó, delegat del govern a la Catalunya Central, ha fet en el jaciment capelladí, l'equip de l'IPHES ha presentat la troballa, un artefacte que basa la seva singularitat en el fet de tenir mànec: 's'ha discutit molt sobre si els Neandertals feien servir eines amb mànec o no' explica Carbonell. La peça, de la qual només s'ha trobat el negatiu, és a dir, la impremta, fa 15cm de llarg i 8 d'ample.
El fet que no hi hagi registres sobre eines semblants datades en l'època fa que es desconegui l'ús que se li donava però es podria avançar la hipòtesis que es tracti d'un instrument per a la recol·lecció o per fer tasques de foc.
Encara queden 16 m per excavar
Aquesta peça s'ha trobat en el nivell 'p' de l'excavació que correspon a un estadi de més de 55.000 anys d'antiguitat. Segons ha explicat Eudald Carbonell, al Jaciment de Capellades, el més important d'Europa, encara queden 16 metres per excavar.
Fer-ne un reclam turístic
Marcel·lí Martorell, alcalde de Capellades es va mostrar satisfet de la troballa i va apuntar que l'Abric Romaní havia de convertir-se en un atractiu turístic de la comarca. Pel que fa la construcció del museu, Martorell va explicar que s'havia aprovat per ple el projecte executiu que té un cost de 5 milions d'euros i ara falta el finançament per tirar-lo endavant.