TORNAR

La UNESCO transfereix el seu fons audiovisual a la ciutat d’Igualada

La Plataforma Audiovisual inclou al voltant de 700 audiovisuals

cultura
Dilluns, 25 novembre 2013. 15:30. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L’Ajuntament d’Igualada ha acollit aquest dilluns, 25 de novembre, la signatura del conveni per a la cessió de la Plataforma Audiovisual de la Organització de les Nacions Unides per a la Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) a una nova entitat amb seu a Igualada, impulsada per l’associació local de la UNESCO a la capital de l’Anoia, i que des d’ara serà responsable de la gestió, manteniment, actualització i difusió d’aquest fons.

Signatura del conveni

Han signat el conveni Guy Berger, director de la Divisió per la Llibertat d’Expressió i Desenvolupament dels Mitjans de la UNESCO i Miquel Segura d’UNESCO Igualada. Els han acompanyat l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, Jean Michel Armengol, secretari general de la Comissió Nacional de la UNESCO del Principat d’Andorra, Luís Ramallo, president de la Comissió Nacional Espanyola de la UNESCO, Joima Panisiello, presidenta de la Fundació per al Foment de la Salut (FUFOSA) i Elisabet Guillemat, de la direcció general de Relacions Exteriors de la Generalitat de Catalunya.

La Plataforma Audiovisual UNESCO va ser creada al maig del 2004 amb la voluntat de contribuir a l'execució del pla d'acció de la Declaració Universal sobre la Diversitat Cultural, facilitant l'intercanvi de programes culturalment diversos, fomentant la circulació de la informació a nivell internacional i l'expressió de la diversitat i del diàleg intercultural a través de l'audiovisual. Actualment aquest fons inclou al voltant de set-centes produccions i films, la gran majoria d’aquests realitzats en països emergents.

L’objectiu de la Plataforma passa per proporcionar un espai virtual de diàleg intercultural en línia, on imatges i obres de totes les cultures del món puguin ser visualitzades, contribuint a la circulació d'informació i coneixement entre els països i les regions. Vol obrir els cercles sovint tancats de la distribució de continguts a creadors de països que no són generadors tradicionals d'imatges i oferir una eina eficaç a productors de països en desenvolupament per donar visibilitat a les seves creacions i així augmentar les seves possibilitats de difusió a nivell internacional. És, al mateix temps, un lloc de trobada global entre productors, realitzadors, distribuïdors i altres actors implicats en el procés de la comunicació audiovisual. Des d’ara, aquesta plataforma UNESCO serà gestionada des d’Igualada.


2 Comentaris

F

Fum Fum Fum !!!!

igda.

26 de novembre 2013.17:25h

Respondre

Populisme, pur i dur.
Marc Castell FUM, FUM, FUM, mentrestant els carrers fan fàstic.

T

T.P.M.

Igualada

26 de novembre 2013.10:23h

Respondre

Hola. He buscat informació sobre Unesco-Igualada i no hi ha hagut manera. He intentat entrar a la web d’Unesco-Igualada i no me n’he sortit... (Sort que estem parlant de llibertat... Llegir més d’expressió, desenvolupament de mitjans, educació, cultura...) Voldria informar-me sobre l’activitat d’aquesta entitat a Igualada, especialment si se’n pot formar part i col·laborar-hi. Tinc la sensació que és una entitat tancada... O potser no...

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.