TORNAR

'Un univers per descobrir' al Museu de la pell

Del 13 de juliol al 27 de setembre

cultura
Diumenge, 19 juliol 2009. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
El Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia vol celebrar l’Any Internacional de l’Astronomia 2009 amb l'exposició 'Un univers per descobrir', produïda per Caixa Manresa, que posa a l’abast de tothom els progressos que ha fet l’astronomia des de la invenció del telescopi per Galileu Galilei fa 400 anys. L'obra es va inaugurar el passat 13 de juliol i es podrà visitar fins al 27 de setembre.

'Un Univers per descobrir' és el lema de l’Any Internacional de l’Astronomia 2009 per a celebrar els 400 anys d’existència del telescopi, la invenció de Galileu que va fer canviar la manera de mirar el cel.

L’exposició, que sota aquest nom ha produït Caixa Manresa en col•laboració amb l’Agrupació Astronòmica de Manresa, divulga d’una manera clara i entenedora els coneixements més significatius que es tenen sobre l’Univers.

Sabem que va néixer fa uns tretze mil set-cents milions d’anys, que el Sol és un d’entre els més de cent mil milions d’estels de la Via Làctia i que aquesta té un forat negre tres milions de vegades més massiu que el Sol. Temin moltes preguntes però encara més respostes per conèixer: Per què l’Univers és com és? Hi ha o hi ha hagut vida en altres planetes del Sistema Solar? Com es formen les estrelles? I les galàxies?

Per cada pregunta que es respon n’apareixen de noves i, en paraules de l’astrofísic Ignasi Ribas, investigant-les en sortiran moltes més. Per sort, el trajecte és sovint més enriquidor que la mateixa destinació. Per això el Museu convida tothom a gaudir d’un viatge pel món de l’astronomia al llarg de 400 anys per comprendre l’Univers on vivim i a reflexionar sobre les qüestions que encara ens queden per resoldre.

Observació nocturna

El dissabte 25 de juliol, a partir de les 21:30h, es farà una observació nocturna del cel gratuïta i oberta a tothom, amb la col•laboració de l’Observatori de Pujalt i conduïda per membres de l’Agrupació Astronòmica Anoia. Durant l’estona d’observació, i si el temps ho permet, es podrà veure la Lluna creixent, Saturn i fins i tot potser Júpiter. La vetllada inclourà una visita guiada a l’exposició de la mà d’Albert Borràs, director de l’Observatori de Pujalt. Les places són limitades, i per a més informació i reserves es pot trucar al Museu: 93 804 67 52.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.