TORNAR

L'univers de Montserrat Roig s'exposa al Casal Popular d'Igualada

Carmel·la Planell va parlar en la inauguració de l’abast de l’escriptora desapareguda

cultura
Dissabte, 9 juny 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Més de 25 anys després de la seva mort, Montserrat Roig segueix sent un referent per a tota una generació. La setmana passada, el Casal Popular va inaugurar una retrospectiva sobre l'autora d''Els catalans als camps nazis'.

Fins el proper dijous 21 de juny, el Casal Popular d'Igualada, el Foment, hi ha l'exposició 'Montserrat Roig. Cronista d'un temps i d'un país'. La inauguració, la setmana passada, va comptar amb la igualadina Carmeŀla Planell va passar a presentar a un nivell molt testimonial la persona i l'obra de la Montserrat Roig, a partir d'una comunicació que va voler centrar en tres apartats: un perfil biogràfic de l'escriptora, una personal dedicatòria 'post mortem' i la importància del llegat literari i ideològic de la Montserrat sobre tota una generació de joves estudiants universitàries.

Planell, en la seva intervenció, al costat de Roger MulaPlanell va transmetre sobretot l'influx de l'escriptora envers tota una generació de noies, als anys 70; en concret les de la seva edat. Efectivament, la Montserrat, escriptora que ella va conèixer a través de les seves primeres obres era una dona jove, especialment vinculada a la família i a tot un context generacional molt castigat en els seus anhels de llibertat i; per tant, molt sensible i contestatari contra la realitat política i social de l'Espanya de la Dictadura.

Es va parlar d'aquella primera literatura, de retrats molt intimistes i potser autobiogràfics, que és la que majorment va influenciar-la i per què no marcar-la, tant a ella com a tota una generació de noies en el trànsit del COU cap als primers anys de carrera universitària, de prinicipis de la dècada dels 70.

 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.