TORNAR

El Vadefoodies '18 es farà a la Plaça Castells amb la cuina japonesa de protagonista

El certamen gastronòmic se celebra la setmana vinent amb una quinzena d’activitats

cultura
Dimecres, 23 maig 2018. 13:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Els amants de la gastronomia, altrament anomenats 'foodies', ja poden marcar a l'agenda l'1 i el 2 de juny. A Igualada, se celebrarà per quarta vegada el Festival Vadefoodies.

La cuina del país del Sol Naixent serà la protagonista del quart Vadefoodies. El Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies se celebrarà els dies 1 i 2 de juny a Igualada, a la renovada plaça Castells. Amb aquesta aposta per la gastronomia del Japó, Vadefoodies organitza diverses activitats per conèixer més a fons la seva proposta culinària. El certamen era presentat aquest dimecres al matí a l'espai on tindrà lloc. Hi eren Joan Fontanella, de Vadefoodies, l'alcalde Marc Castells amb la regidora Patrícia Illa i el director de l'Escola Pia Jaume Ars. L'elecció de l'Escola Pia, en comptes del Museu de la Pell, es deu a que "és un espai nou i que ens agrada, tot i que probablement quedarà petit", admetia Fontanella.  

La Plaça Castells, escenari de la presentació i del festivalA Igualada hi seran diversos ponents especialitzats en cuina japonesa, com Roger Ortuño, autor de la web comerjapones.com, considerat el blog més influent d'Espanya i Amèrica Llatina sobre gastronomia japonesa. Amb ell, i juntament amb Sergio Ortiz, xef i propietari del restaurant Antic Forn de Cervera, es durà a terme un tast de sakes
i cuina japonesa. La pastisseria del Japó també tindrà el seu paper al Vadefoodies, amb un showcooking de la mà de Jordi Morelló, de la pastisseria Ochiai de Barcelona, un dels xefs pastissers més ben valorats del panorama culinari actual.

També hi haurà també altres tendències protagonistes. Coneixerem la cuina saludable de la mà del xef Xavier Pellicer, premi al Millor Restaurant de Verdures del Món, en el Certamen We're Smart, Think Vegetables! Think Fruit!, que organitza la guia 'We're Smart Greenpeace Guide'. D'altra banda, la cuina de les vinyales ens acostarà a aquesta espècie de cargol típic de la comarca de l'Anoia amb un tast de vinyales i un concurs de cuina. La relació entre cuina i tecnologia, s'abordarà amb l'exhibició de diferents tècniques innovadores, com la impressora 3D de Joel Castanyé de l'Escola d'Hosteleria i Turisme de Lleida, o el nitrogen líquid de Jordi Solà de l'escola Joviat de Manresa. Els escumosos i la formació en gastronomia, seran altres tendències que tindran un paper destacat en aquesta edició.

El programa té en total unes 15 activitats, que van des de formacions, ponències, exhibicions, degustacions i concerts, fins a concursos, tallers, receptes o showcooking, amb convidats de luxe per a cada ocasió. No hi faltarà, tampoc, l'eat street, un espai per menjar i beure mentre es pot gaudir de música, teatre i activitats per a tota la família. Dos dies del festival de tendències gastronòmiques Vadefoodies que convertiran Igualada en la capital de la cuina. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.