TORNAR

El Vadefoodies amb toc coreà porta 4.000 persones al Museu de la Pell

Pel que fa al concurs d’esmorzars, el guanya el restaurant Mirasol amb una recepta de ’callos’

cultura
Dimarts, 18 juny 2019. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El Vadefoodies segueix tenint ganxo i va portar cap al Rec, en activitats com l'Eat Street, a milers de persones. Ja es mira cap a la pròxima edició, amb la cuina brasilera com a eix temàtic.

Més de 4.000 persones van passar pel Museu de la Pell d'Igualada en la cinquena edició de Vadefoodies. Persones atretes per les tendències estrelles d'aquesta edició: la cuina coreana -representada per Ahyun Sun del restaurant Koryo de Barcelona- i els esmorzars de forquilla i ganivet, que
van comptar amb una demostració i tast del xef Sergi de Meià i la seva mare Adelaida Castells.

Adelaida Castells i Sergi Meià, al VadefoodiesA més dels tallers, xerrades i showcookings relacionats amb aquestes dues tendències, també va despuntar la xerrada i tast del món dels gelats, a càrrec del xef Jordi Guillem, i la conferència d'Elsa Yranzo sobre disseny i gastronomia coorganitzada per Disseny Marked i amb la col·laboració del Barcelona Centre de Disseny. Tant la nit del divendres com la del dissabte, milers de "foodies", principalment de l'Anoia, van ser a l'Eat Street on una quinzena de restauradors van oferir les seves millors degustacions, en vetllades amenitzades per diversos concerts.

El restaurant Mirasol d'Igualada, amb la seva recepta "Els nostres callos" es proclamava guanyador del concurs d'esmorzars de forquilla i ganivet. El segon restaurant més votat era el Bar Tarragona, que també oferia una recepta amb els callos com a protagonistes: "Els callos del Tarragona". En total van participar al concurs vint restaurants d'arreu de l'Anoia, que durant tota la primera quinzena de juny van oferir els seus millors esmorzars de forquilla.

El festival s'obria divendres a la tarda, amb l'investigador gastronòmic Pere Castells amb una conferència sobre tendències gastronòmiques i la metge dietista Magda Carlas amb una xerrada sobre fermentats, i va comptar amb la participació de diversos experts del sector i autoritats institucionals com ara el Cònsul general de Corea, Taewan Huh. En el transcurs de l'acte inaugural, els organitzadors van anunciar que Brasil serà el país convidat el proper Vadefoodies 2020, i que centrarà l'atenció en una tendència a l'alça dins de la cuina brasilera: la cuina amazònica. Així doncs, Brasil se suma al llistat de
països convidats de Vadefoodies al costat de Perú, Mèxic, Japó i Corea.

Els organitzadors, l'Associació cultural i gastronòmica Vadefoodies, fan un balanç "molt positiu" d'aquesta edició del festival, i vol agrair la participació de tots els experts gastrònoms i especialment del nombrós públic d'Igualada i l'Anoia que han assistit al festival amb la ment oberta i ganes d'aprendre i descobrir noves experiències gastronòmiques.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.