//Plugins sense CDN ?>
El Vadefoodies '19 presentava les seves credencials aquest dimecres al matí. El festival gastronòmic torna al Museu de la Pell, on va néixer, amb dues jornades farcides d'activitats. L'entrada serà gratuïta.
La cinquena edició del Festival de Tendències Gastronòmiques Vadefoodies que se celebrarà els dies 14 i 15 de juny a Igualada posarà sobre el plat -i sobre la taula- el bo i millor de la gastronomia coreana. S'organitzaran diverses activitats per conèixer més a fons la proposta culinària de Corea a través de tallers, xerrades i showcookings i donarà a conèixer alguns dels plats estrella com el Bulgogi, el Bibimbap o el Kimchi, que ja formen part de la gastronomia internacional. Així, Vadefoodies fa aquest any un pas més i celebra el seu cinquè aniversari endinsant-se, no només en la gastronomia d'un territori sinó també en el coneixement de les seves tècniques més antigues. Així doncs, el festival girarà també entorn de la fermentació, una tècnica que s'utilitza des de l'antiguitat per conservar els aliments, fer-los més gustosos, i extreure'n més nutrients.
A part del conegut Kimchi (col xinesa fermentada i picant), la cuina coreana compta també amb altres fermentats com el Jeotgal (marisc fermentat i salat) i el doenjang (pasta de soja fermentada). Hi ha altres cuines del món també utilitzen fermentats; el Xucrut d'origen alemany o el Te Kombucha ja formen part de la dieta de moltes persones. Magda Carlas, doctora, dietista i crítica gastronòmica explicarà a Vadefoodies els beneficis d'aquests aliments fermentats.
De nou, hi haurà l'Eat Street, la vessant més popular i familiar, que tornarà a omplir de gastronomia i música el pati exterior del Museu de la Pell, un espai on els assistents poden tastar una varietat de propostes gastronòmiques vinculades al festival, així com fer un descans, prendre una copa, o assistir als concerts acompanyats de família i amics. Entre d'altres, es podran degustar les creacions del xef Albert Marimon de la Cava de Tarrega i Fogons de Forès i de la propietària del restaurant Koryo de Barcelona, Ayhun Sun, a més de nombrosos restauradors igualadins.
Una novetat serà la xerrada del xef Sergi de Meià, que parlarà d'una tendència que ha estat sempre present a l'interior del país: l'esmorzar de forquilla i ganivet. Meià, gran coneixedor de la cuina tradicional catalana, ha intentat recuperar aquesta tradició i explicarà quines són les receptes que triomfen més. Una altra de les activitats destacades és la xerrada del sommelier Josep Pelegrín, que explicarà el perquè de l'exit dels concursos de tast de vins que se celebren al nostre país, i finalment, el públic es podrà endinsar al món dels gelats amb una xerrada i tast a càrrec de Jordi Guillem, xef del restaurant lo Mam Le Meridien Ra Beach Hotel 5*GL i subcampió del món en gelateria el 2016 i 2018.
El festival arrencarà el divendres 14 de juny a les 7 a l'Auditori del Museu de la Pell amb la presència del cònsul general de Corea Taewan Huh, l'alcalde d'Igualada Marc Castells, els membres de l'organització del festival i nombroses personalitats del món de la cuina. Tot seguit, l'investigador gastronòmic Pere Castells oferirà la conferència inaugural del festival titulada 'Marcant tendències'. Castells és el coordinador de Science and cooking Barcelona, durant sis anys ha col·laborat com a científicogastrònom al curs 'Science and cooking' de Harvard, i ha estat coordinador de la Unitat UB-Bullipèdia de la Universitat de Barcelona.
Vadefoodies va néixer ara fa cinc anys a Igualada de la mà de l'Associació Cultural i Gastronòmica Vadefoodies amb l'objectiu de crear un espai lúdic i divulgatiu de les tendències gastronòmiques d'arreu del món, i en només cinc anys ja s'ha convertit en un festival consolidat de tendències gastronòmiques a Catalunya. Compta amb el suport de l'Ajuntament d'Igualada i Estrella Damm, i reuneix cada any més de 4.000 visitants. Enguany se celebrarà els dies 14 i 15 de juny al seu emplaçament original: al Museu de la Pell d'Igualada i Comarcal de l'Anoia.