TORNAR
PUBLICITAT

Vallbona fa una crida per cercar informació sobre un veí que va ser víctima dels nazis

Nascut a Vallbona el 1912, Domènec Ferrer apareix al llibre de Montserrat Roig ’Els catalans als camps nazis’

cultura
Dimarts, 28 gener 2020. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Aquest 27 de gener, era Dia Internacional per recordar l'Holocaust, en el 75è aniversari de l'alliberament per part dels soviètics del camp d'Auschwitz. Un dia on es recorden les víctimes als camps nazis, entre les quals els darrers anys s'han identificat desenes d'anoiencs. Ara, Vallbona d'Anoia intenta recuperar la memòria d'un d'ells, Domènec Ferrer.

PUBLICITAT

L'Ajuntament de Vallbona d'Anoia ha fet una crida per cercar informació sobre Domènec Ferrer Torrents per al memorial Stolpersteine. La pista d'aquest vallbonenc es perd a Santa Coloma de Gramenet, on hi constava l'adreça d'ell i part de la seva família. Se cerquen possibles familiars vius, veïns i veïnes de la localitat i per extensió, de tota la comarca, per recollir informació relacionada amb Domènec Ferrer Torrents, també conegut com a Domingo, nascut el 26 de juliol del 1912 a Vallbona i víctima del nazisme durant la II Guerra Mundial. La informació servirà per incloure la figura del veí de Vallbona al memorial de llambordes Stolpersteine, en record de les víctimes de la barbàrie nazi.

Aquesta persona era  fill de Domingo Ferrer Sabaté i de Dolors Torrents Torres i va tenir dos germans, Primitiva Ferrer Torrents, nascuda el 1915 i Josep Maria Ferrer Torrents, nascut el 1923. Va ser alumne de l'escola de Vallbona fins el curs 1924-1925, data en què deixa de constar al registre del professorat del centre. A partir d'aquí es suposa que durant la dècada dels anys 20 del segle passat va anar a viure als voltants de Barcelona, on marxava en aquella època molta de la població jove, fet que es pot sostenir perquè l'any 1941, en el moment de ser cridat per al servei militar, el domicili del seu germà Josep constava a l'arxiu de Vallbona, a Santa Coloma de Gramenet.

Tant Domènec com el seu pare apareixen ressenyats com a veïns de la població del Barcelonès, vivint a l'actual carrer Pompeu Fabra -antic carrer Abundància-, al llibre de la Montserrat Roig 'Els catalans als camps nazis'.  Des del consistori anoienc es demana que si alguna persona té informació relacionada amb el Domènec Ferrer i pot col·laborar amb la seva biografia, es posi en contacte amb l'ajuntament al 937 718 002 per tal de complementar i contrastar les dades fins avui recollides.

PUBLICITAT

0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.