TORNAR

Veciana ja disposa de Mapa de Patrimoni Cultural

S’han inventariat 224 elements del patrimoni cultural i natural del terme

cultura
Dilluns, 24 novembre 2014. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La Diputació de Barcelona ha lliurat el Mapa de Patrimoni Cultural de Veciana a l'Ajuntament, fruit del conveni signat amb el municipi. Amb aquest treball s'han inventariat 224 elements del patrimoni cultural i natural del terme. Aquest projecte té per objectiu la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social

 

El terme de Veciana ja disposa de Mapa de Patrimoni Cultural. El 76 % d'elements inventariats correspon a patrimoni immoble (edificis, conjunts arquitectònics, elements arquitectònics, jaciments arqueològics i obra civil), un 9 % és moble (col·leccions, objectes i elements urbans), un 4 % documental (fons documentals i d'imatges), un 8 % immaterial (manifestacions festives, tradicions orals, música i dansa, costumari i tècniques artesanals) i un 2 % natural (zones d'interès natural i espècimens botànics singulars).

Aquest Mapa ha estat realitzat per tècnics de l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona amb la col·laboració de diferents persones del municipi i de l'Ajuntament que han aportat els seus coneixements fruit de la seva recerca.

El  Mapa del Patrimoni Cultural local  té per objecte la recollida exhaustiva de dades sobre el patrimoni cultural i natural d'un municipi i la seva valoració, permetent així que l'Ajuntament estableixi mesures per garantir la seva protecció i conservació, així com planificar la seva rendibilització social.

L'accés a la informació pública dels elements del Mapa del Patrimoni és mitjançant un Sistema d'Informació Geogràfica, amb el qual es pot visualitzar la informació de cada element localitzat al mapa municipal. Es pot consultar a través de la pàgina web de Diputació de Barcelona – Mapes de Patrimoni Cultural en línia (http://patrimonicultural.diba.cat).

Actualment hi ha 132 municipis on l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona ha realitzat el Mapa del Patrimoni Cultural i n'hi ha 12 més en diferents processos de realització.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.