//Plugins sense CDN ?>
Com en les ocasions anteriors, la Mixta actuarà conjuntament amb altres formacions. En aquest cas són l’Orquestra Simfònica del Vallès, el Cor de Cambra de l’Auditor Enric Granados, de Lleida, l’Orfeó Manresà i l’Orfeó Nova Solsona; en total, una trentena de músics i uns 150 cantaires.
A més, hi actuaran els solistes Laia Frigolé, Eulàlia Fantova, Carles Prat i Elias Benito i el recitant Andreu Banús. El director serà Xavier Puig, que ja va dirigir el “Rèquiem” de Mozart fa dos anys i el de Fauré l’any passat.
La versió que s’oferirà de la Passió és especial perquè vol acostar-se a l'esperit participatiu i popular de la gènesi de l'obra. Les passions barroques a Alemanya eren actes litúrgics participatius on els feligresos no només seguien el relat de la passió de Crist en la seva llengua materna sinó que hi participaven activament, cantant els corals, que coneixien perfectament perquè eren cants que acompanyaven habitualment la litúrgia. Aquesta participació afavoreix una implicació emocional diferent de la passivitat d'un concert actual i millora l'audició i la concentració en el fil argumental.
En aquesta versió, les corals faran la funció de feligresos i cantaran les reflexions dels corals en català, i un recitant farà el paper d’Evangelista dient el text en català.
Anteriorment, aquesta obra només s’ha interpretat una vegada a Igualada, en un concert organitzat per Joventuts Musicals. Va ser el 17 de gener de 1977, també a Santa Maria i aquella vegada la van interpretar el Cor Madrigal i l’Orquestra de Cambra de l’Ateneu Barcelonès, dirigits per Manuel Cabero.
El concert es pot fer a Igualada gràcies al patrocini de l’ajuntament, de la Clínica Dental Anoia i d’Inlingua i d’Unnim. Les entrades valen 20 euros i 16 per a estudiants, jubilats i clients d’Unnim i es poden adquirir a la Sala Municipal d’Exposicions del carrer Garcia Fossas de dilluns a divendres de 7 a 9 i els caps de setmana d’11 a 2 i de 6 a 9.