TORNAR

Verdi serà a l'Anòlia d'Igualada amb el format 'El Liceu a la fresca'

Una obra representada al Liceu es veurà a 15 localitats catalanes en semidirecte

cultura
Divendres, 10 juliol 2015. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

El regidor Pere Camps i Agustí Filomeno, director de màrqueting del Teatre del Liceu, explicaven aquesta setmana l'esdeveniment que tindrà lloc a Igualada el dia 18 d'aquest mes. L'òpera arribarà, a través de la pantalla, a l'Estació Vella.

El proper dissabte, 18 de juliol, el festival Anòlia oferirà, per primera vegada dins de la seva programació, una proposta dirigida als amants de l'òpera, gràcies al programa Liceu a la Fresca. A partir de les 10, els assistents tindran l'oportunitat de seguir des del parc de l'Estació Vella, a l'aire lliure, gratuïtament i en pantalla gegant, la projecció de 'La Traviata' de Giuseppe Verdi, interpretada des del Gran Teatre del Liceu. La iniciativa s'emmarca en els actes de celebració dels quinze anys de la reobertura del teatre barceloní, després de l’incendi del 1994.

Al centre, Pere Camps, regidor de Cultura'La Traviata' que es podrà veure des del parc de l'Estació Vella, és una coproducció del Gran Teatre del Liceu, l'Scottish Opera de Glasgow, la Welsh National Opera de Cardiff i el Teatro Real de Madrid. La direcció musical és d'Evelino Pidò, la direcció d'escena va a càrrec de David McVicar i la Coreografia d'Andrew George. L'òpera estarà interpretada per l'Orquestra Simfònica i el Cor del Gran Teatre del Liceu, dirigit per Conxita Garcia. La representació en directe es durà a terme al teatre barceloní el mateix 18 de juliol i, a partir de les 10, es podrà veure en pantalla gegant en ciutats com Barcelona, Igualada, Cervera, Girona, Lleida, L'Espluga de Francolí, Martorell, Puigcerdà, Tordera, Tortosa, Valls o Vielha.

Òpera en tres actes basada en un llibret de Francesco Maria Piave i inspirat en la novel·la d'Alexandre Dumas fill, 'La Dama de les Camèlies', 'La Traviata' es va estrenar el 1853, al Teatro la Fenice de Venècia. A Catalunya va arribar al Gran Teatre del Liceu el 1855. Pere Camps apuntava que a la seva època "havia estat incompresa". L'òpera de Verdi trasllada l'espectador al París del segle XIX, quan Violeta, una cortesana famosa, ho deixa tot per anar amb el seu amor, Alfredo. Aquesta relació afecta el casament de la germana d’Alfredo i és aleshores quan el senyor Germont, el pare del noi, s'encarrega de demanar a Violeta que abandoni el seu estimat. Al cap del temps, Violeta, malalta de tuberculosi, rep la visita d'Alfredo i del senyor Germont, que reconeix el seu error, i Violeta mor entre els seus éssers estimats.

'La Traviata' és una obra atípica dins de la producció de Verdi pel seu caràcter realista. No es refereix a grans fets històrics, com Nabucco, ni està basada en tragèdies, com Macbeth, sinó que és un drama psicològic de caràcter intimista. Va ser la primera òpera en la qual els actors van usar vestits contemporanis de l'època, ja que fins a aquest moment, en les òperes sempre s’usaven vestits històrics, corresponents a segles passats o altres civilitzacions. Amb 'La Traviata', Verdi va assolir un estil madur, amb més profunditat en la descripció dels personatges, major solidesa en les construccions dramàtiques i una orquestra més important i rica.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.