TORNAR

Un viatge sonor per les Músiques de l'Holocaust amb Brossa Quartet de Corda

Diumenge 25: Teatre Ateneu, 19.30h

cultura
Dissabte, 24 octubre 2009. 20:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
L'espectacle Músiques de l'Holocaust arriba al Teatre Municipal de l'Ateneu d'Igualada, diumenge 25 d'octubre a les 19,30h. Es tracta d'una obra que barreja música i rapsòdia, a partir del material artístic creat als camps de concentració nazis i generat per les mateixes víctimes. Un viatge sonor que evoca la memòria i les preguntes sense resposta d'un dels episodis més tràgics de la història humana, i que aquesta formació de Terrassa sap interpretar de forma captivadora.

Brossa Quartet de Corda

Al llarg de la II Guerra Mundial, persones relacionades amb el règim nazi realitzaven enregistraments de les cançons populars cantades per les seves víctimes per tal de no extingir, amb la seva mort, les seves tradicions.

L'espectacle Músiques de l'Holocaust és un viatge sonor per aquestes músiques que, tot i la tragèdia humana de la qual van néixer, han aconseguit sobreviure fins als nostres dies.

Brossa Quartet de Corda

Es forma el gener del 2004 en el si de la formació Orquestra de Cambra Terrassa 48 amb la vocació de conrear repertori allunyat dels escenaris habituals de la música clàssica i de cercar afinitats amb tota mena d’estils musicals –ja siguin clàssics com d’altres llenguatges més contemporanis–.

Brossa Quartet de Corda vol portar als escenaris sobretot les músiques que en alguna època de la història, per ser innovadores o contràries als cànons, sovint han estat menystingudes, considerades per algun sector estrictament obres execrables –és a dir, “brossa”–.

En el cas de les obres reconegudes i de repertori clàssic, el quartet pretén revisar en clau actual, la seva interpretació i vigència. De Joan Brossa n’extreuen, a més del nom, la voluntat d’imaginació i l’ideal d’unitat del fenomen artístic. Per sobre de construir fronteres entre etiquetes musicals, el quartet pretén trobar espais comuns i diàleg entre músiques de tots els estils, recolzant-se també amb col·laboracions d’artistes diversos provinents d’altres disciplines com el teatre, dansa, literatura,escultura, poesia o imatge.

Els components de BQC provenen tots ells d’una àmplia formació clàssica. Han format part de formacions cambrístiques guardonades amb diferents premis i han estat membres d’orquestres com la JONC, la JONDE i d’altres professionals. Actualment dediquen la seva activitat acadèmica i professional a diferents grups de cambra i Conservatoris de Catalunya, a més de la ja esmentada Orquestra de Cambra Terrassa 48, amb qui realitzen com a protagonistes destacats concerts arreu de la geografia estatal.

En podeu veure una breu entrevista:


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.