TORNAR

Victòria Rabal explica l'art del paper fet a Capellades

La directora del Molí Paperer posa en valor el museu a l'AUGA

cultura
Dimecres, 19 febrer 2014. 19:15. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull
Victòria Rabal, amb 30 anys d'experiència al capdavant d'aquest l'equipament cultural, va explicar l'art del paper i l'evolució de la indústria paperera, en un Teatre Municipal l'Ateneu amb uns quatre-cents assistents.

Victòria Rabal

Fundat el 1958, el de Capellades és un museu on es segueix fabricant paper, de qualitat molt alta. Des de paper amb marca d'aigua, d'ús tradicional, fins a nous suports útils i elegants, que poden desdoblar el seu ús i convertir-se en llavors de diverses varietats de plantes. Rabal també va mostrar paper amb brots que poden germinar, després de mantenir-lo humit durant poc temps. La directora va explicar que precisament una part dels ingressos del museu prové de la fabricació.

El Museu Molí Paperer de Capellades va rebre 27.000 visites el 2013, amb un petit repunt respecte el 2012 i amb una caiguda més suau que la mitjana general durant els primers anys de la crisi econòmica. Entre els principals al·licients del museu, Rabal va destacar el fet de poder veure tot el procés de fabricació i, en el cas dels infants, poder fabricar-ne ells mateixos in situ, bé amb l'escola o la família. De fet, les visites familiars en cap de setmana han crescut.

Finalment, Rabal va remarcar la posició preeminent del museu capelladí respecte d'altres museus paperers d'Europa, així com la col·laboració i suport econòmic de l'Associació d'Estudis Històrico-Paperers, formada per fabricants de l'Anoia i fora de la comarca. Un grup de capelladins, entre els quals professionals del sector, van enriquir el debat, constatant el poc coneixement igualadí d'una activitat industrial històrica molt propera.

El calendari i els sistemes de datació, dilluns vinent a l'Auga

Laureà Pagarolas, director de l’Arxiu Històric de Protocols de Barcelona, explicarà dilluns vinent a l'AUGA els diferents sistemes que l'home ha fet servir per regular el pas del temps, com diversos calendaris del món occidenta. Més informació al web www.auga.cat.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.