TORNAR

La Vinyalada reconeix a Núria Feliu com a confrare

Els germans Màrquez i Eudald Carbonell van enviar un vídeo d’agraïment per entrar a la Confraria

cultura
Dijous, 25 octubre 2018. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

Una de les dives de la cançó catalana més estimades, Núria Feliu, va ser present a la darrera trobada de la Confraria de la Vinyala. Al restaurant Sesoliveres d'Igualada, l'acte de la Vinyalada es va celebrar davant desenes de comensals, en l'inici de la programació del curs 2018-2019.

La Confraria de la Vinyala encetava el curs a Igualada, en un acte que va consistir amb el lliurament de la Vinyala Agraïda alaJove Cambra de Catalunya i a l'aplec del Caragol de Lleida, i en el que es van nomenar confrares d'honor al doctor Pere Gascón, Núria Feliu, Eudald Carbonell i Marc i Àlex Màrquez. Queda lluny quan 14 persones van engegar fa set anys la Confraria de la Vinyala, amb l'objectiu de reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, un dels productes més singular de la comarca. Ara, en aquesta darrera convocatòria, han estat prop de 200 les persones que atretes per aquest cargol s'ha aplegat per celebrar la Vinyalada.

Feliu, al centre, va ser a SesoliveresA Pere Gascón, se'l reconeix com a oncòleg, de gran anomenada per la seva lluita contra el càncer de mama. Prou coneguts són Núria Feliu, cantant i actriu catalana, Eudald Carbonell, arqueòleg i els germans Màrquez, Marc i Àlex, pilots campions del món de motociclisme, nous confrares d'honor. Gascón i Feliu van poder ser a l'acte, on van afirmar que havien "tastat els millors cargols de la seva vida". Els germans Màrquez i Eudald Carbonell per motius professionals no van poder assistir al sopar, però a través d'un vídeo van agrair el reconeixement, tot esperant un dia assistir a la festa.

Francisco Guisado, alcalde d'Òdena, va assistir al sopar també, i va donar el guardó a les millors receptes de la Fira de la Vinyala, del setembre, al restaurant Cal Taribò i al restaurant Samuntà. Els cuiners Joan Galvez, Aureli Rosa, Carme Monclús i Agustí Rabell, van ser els encarregats de cuinar els cargols de la vetllada, "vinyales amb ceps". La celebració es va cloure el president, Josep Manel Vivancos qui va anunciar que després de quatre anys al capdavant de la Confraria "cal pensar en el relleu". En aquest sentit, va comunicar que el proper sopar de vinyala, el 22 de novembre, es nomenarà i es donarà la benvinguda al nou president Marià Miquel. 


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.