//Plugins sense CDN ?>
Gairebé una tona de cargols cuinats en cinc paelles gegantines. La Fira de la Vinyala va tornar a Òdena, acompanyada de la tradicional Festa de la Verema, que un any més va reunir hereus i pubilles per la tradicional trepitjada de raïm per convertir-lo en most.
Centenars de visitants van passar per Òdena aquest diumenge amb ganes de menjar cargols. A les 10 del matí, només obrir portes, ja van començar arribar visitants a degustar el cargol de vinya complementat pels productes gastronòmics de proximitat. Al llarg de tot el matí no va parar la venda de degustacions, que un any més va acabar exhaurint les existències de la desena de restauradors participants.
El visitant també va trobar oferta de cellers amb vins, caves i cerveses de proximitat i artesans alimentaris amb producte KM0. Es va comptar amb la col·laboració de la Confraria de La Vinyala que van cuinar cinc grans paelles per qui preferia endur-se, en format carmanyola, les vinyales a casa. En total es van cuinar més de 1.000 quilos de vinyales. La fira gastronòmica va anar acompanyada del mercat del cargol i d'un seguit d'actuacions a la mateixa plaça de la Colla gegantera de Calders, amb uns capgrossos en forma de cargol, i del grup de grallers Els Borinots.
Més tard va tenir lloc l'acte de lliurament dels premis Vinyala d'Òdena. D'una banda el premi popular en el qual els visitants votaven la millor tapa. La guanyadora va ser pel restaurant Canaletes seguit del Bar Jordi i el Bar Fènix. Pel que fa al premi del jurat professional, format per la Confraria de la Vinyala, l'entitat francesa “Team Cargols” de Perpinyà, van fallar per segon any consecutiu, a favor del Bar Fènix.
En aquesta edició es va fer un homenatge al que va ser president i confrare Major de la Confraria de la Vinyala, Francesc Puertas. L'Ajuntament va fer entrega a la Confraria de la Vinyala d'un petit trofeu. L'alcaldessa d'Òdena, Maria Sayavera, fa una valoració molt positiva de la fira i afirma "la Fira ha acomplert els seus objectius, ser de nou un espai gastronòmic de trobada entorn aquest producte singular, la vinyala. Si bé és cert que els efectes de la COVID encara s'han notat, sobretot pel que fa a la procedència de més lluny de visitants, milers d'amants del cargol i curiosos s'han tornat a reunir a la Fira".