TORNAR

El volum 19 de 'Miscellanea Aqualatensia', un homenatge a Francesc Valls Junyent

Un recull d’articles d’un investigador traspassat prematurament als 51 anys

cultura
Dimecres, 3 febrer 2021. 03:00. Redacció AnoiaDiari.
D'un cop d'ull

La prematura mort de Francesc Valls, fa tres anys, va estroncar una trajectòria brillant en el camp personal i acadèmic d'aquest historiador anoienc, quan encara no havia
culminat el seu cicle de recerca, pendent de publicar un estudi de volada sobre la indústria del cava. Aquest recull d'estudis de Valls ha estat editat per Publicacions de l'Abadia de Montserrat.

El número 19 de la publicació 'Miscellanea Aqualatensia', que editen l'Ajuntament d'Igualada i el Centre d'Estudis Comarcals, es publica amb un homenatge a l'historiador Francesc Valls i Junyent (Igualada, 1966 - Hostalets 2017). Constarà d'un recull d'articles que condensen les seves recerques sobre la comarca de l'Anoia.  La presentació del volum estava prevista per a finals de l'any 2020, coincidint amb el tercer aniversari del seu traspàs, però malauradament la pandèmia i les condicions de confinament no ho han fet possible.

Valls moria el 30 de novembre de 2017, a l'edat de 51 anys. Va ser un membre destacat del CECI, a més d'impulsor i coordinador del premi Mercader i el premi Jaume Caresmar. La seva trajectòria investigadora es va centrar en l'estudi del vi i de la vinya a Catalunya, que va culminar amb el llibre 'La dinàmica del canvi agrari a la Catalunya interior. L'Anoia 1720-1860', editat l'any 1992.

L'edició que es publica ara ha anat a càrrec de Publicacions de l'Abadia de Montserrat. 'Miscellanea Aqualatensia' és una col·lecció que va néixer al Centre d'Estudis Comarcals d'Igualada (CECI). La primera edició es va publicar l'any 1949 amb el propòsit d'estimular la realització i la divulgació d'estudis amb un bon nivell de qualitat científica, d'àmbit local i comarcal en els camps de les ciències humanes, socials i naturals. A partir del 1983 va adquirir una periodicitat bianual, arran del suport que li va donar l'Ajuntament d'Igualada i del fet d'haver quedat vinculada a la publicació del Premi de Recerca Jaume Caresmar, que es convoca cada dos anys.


0 Comentaris

Deixa el teu comentari

Si ho prefereixes pots identificar-te amb Facebook o registrar-te amb el teu correu electrònic.

La direcció del web anoiadiari·cat de l'espai es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i diàleg.