//Plugins sense CDN ?>
Aquest diumenge, dins la programació d’espectacles de Xarxa Igualada, una de les companyies de referència de les arts escèniques adreçades al públic infantil, Samfaina de Colors, formada per Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, tornen una vegada més a la capital de l’Anoia per presentar la seva darrera creació, Andròmines, un espectacle poètic que ens parla de la fugacitat del temps i dels records.
Amb una posada en escena conceptual i creant una atmosfera sonora que permet a l’espectador sentir i emmirallar-se en els records de la seva infantesa, a Andròmines coneixerem la protagonista de l’espectacle, una noia que puja a les golfes de casa seva, i allà redescobreix les seves joguines i torna a ser petita per un instant. El temps s’esvaeix suaument. Els vells tresors de quan érem petits són ara andròmines abandonades que reviuen i ens retornen al paradís de la infantesa.
Més informació i venda d’entrades
L’espectacle tindrà lloc al Teatre Municipal l’Ateneu el diumenge dia 14 de novembre, a ¼ d’una del migdia. El preu de les entrades és de 7 € i de 5 € per als socis de La Xarxa. Les entrades es poden comprar en aquest enllaç i a taquilla des d’una hora abans de l’inici de l’espectacle.
Samfaina de colors
Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear Samfaina de Colors el 1988 per difondre entre les nenes i els nens la música, els instruments, i la cultura tradicional dels Països Catalans. Música, teatre, instruments, poesia, arts escèniques...
Al llarg d’aquests anys de treball ininterromput, Samfaina de Colors ha creat 24 espectacles musicals, ha enregistrat 9 CD, ha fet 5.732 funcions, i els seus treballs els han vist 2.603.470 espectadors.
Els espectacles són de nova creació, singulars, originals i amb llenguatge propi. Estan en constant evolució, buscant la innovació en cada nou treball. Experimenten, cerquen, barregen nous llenguatges artístics: teatre, música, poesia, arts visuals, dansa, tecnologia… fugint de l’artificiositat i de la repetició. Això els ajuda a créixer dia a dia, i així han aconseguit arribar fins avui, amb la il·lusió intacta de quan van crear fa 30 anys Samfaina de Colors. Sempre treballen en català, buscant les nostres arrels i potenciant-les.
Samfaina de Colors ha enregistrat els discos: Convit a la festa (PDI 1994), Ralet, ralet (Discos a mà 2000), Nou pometes té el cançoner (Discos a mà 2002), De bracet (Discos a mà 2009), Cançons de bressol (Edicions 62 2011) i Càpsules (Discos a mà 2012), ) i Els tres porquets es caguen de por (Discos a mà, 2016). Mirna Vilasís i Xavi Múrcia van crear l’any 2000 el seu propi segell discogràfic, Discos a mà.
Mirna Vilasís i Xavi Múrcia, des del 1994 porten una carrera paral·lela a la de Samfaina de Colors adreçada al públic adult. Fins al 2005 van liderar els grups Tralla i La Cobleta de la Selva, amb els quals van enregistrar 5 discos i van fer moltíssimes actuacions arreu del país i també gires per tot Europa. Amb Tralla van rebre molts dels premis més importants del país.
L'any 2009 la Mirna i el Xavi inicien una aventura artística en solitari per a públic adult amb la publicació de discos. Mirna Vilasís té publicat el disc: Mirna (World Village, 2009), el 2015 el segueix Espero meravelles, tretze poemes de Montserrat Abelló cantats des de l’emoció, la força i la bellesa que sempre han definit Mirna Vilasís. En Xavi Múrcia ha publicat els discos Electrocançó-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2009). A contrapeu-Xavi Múrcia (Discos a mà, 2012), i A través de Vinyoli (Discos a mà, 2012).
Els espectacles de Samfaina de Colors dels darrers anys són: Trinco, trinco, Ralet, ralet, Nou pometes té el cançoner, El grill Esteve i l’orquestra del bosc, Nens, al pati!, De bracet, Càpsules, Cabaret Patufet i Els tres porquets es caguen de por.
Per a Andròmines, la companyia la completen Anna Ros, Berta Vidal, Rafel Roca, Marc Jódar, Ivan Rubio, Marta Vilellas, Marc Domènech, Victoria Cretenze, Anna Moyano, Martí Doy, Cristian Pujante, Arian Botey i Julian Waisbord.
En aquesta ocasió han treballat noves tècniques dramatúrgiques i musicals que no havien emprat fins ara. La posada en escena i l’escenografia són també innovadores, canviants al llarg de l’espectacle, actives. Necessitaven fer un pas endavant, emocionar-se, emocionar, i deixar-se la pell a l’escenari.